Сім слів з хреста (розважання) – ІІІ слово з хреста: „Ось Мати твоя!” (Ів. 19,26) (відео)

 

а) 5 хвилин – вступ

Ів. 19,25-27: „А при хресті Ісусовім стояли Його мати… Бачивши матір і біля неї учня, що стояв, – а його ж любив Він, – Ісус мовить до матері: Жінко, ось син твій! А тоді і до учня мовить: Ось матір твоя! І від тієї хвилі учень узяв її до себе.

„А при хресті Ісусовім стояли Його мати…”: бачить Його розп’ятого, скатованого, зі слідами ран по всьому тілі. Особливо великий біль завдає Йому терновий вінець на голові. Ціла голова стиснена гострими тернинами, які вп’ялися в голову і спричиняють болісне кривавлення. Вона бачила, як Він декілька разів падав на лице, коли ніс хрест, і як сильно роздерті Його коліна від падінь на хресній дорозі. Коли там з Ним зустрілася, це була лише коротка мить, а тепер Вона стоїть під хрестом. Ісус Її знову побачив. Дивиться на Неї … Марія тут стоїть в досконалій духовній єдності, розп’ята разом з Ним. Біля Неї є учень Іван. Коли Ісус його побачив, то сказав своїй Матері: „Жінко, ось син твій!” Учень повністю не усвідомлює, як глибоко здійснюється таємниця його зновународження. Дивиться на Ісуса, задля Якого залишив усе, а Ісусове слово заторкує його аж до найглибшого єства. Сюди він духовно приймає Ісусову Матір, яка стала і його Матір’ю.

Вмираючий Ісус звертається до своєї Матері словом „жінко”. Чому? Бо Вона є тою жінкою, про яку Бог сказав змію у раю: „Ворожнечу покладу між тобою і жінкою, між твоїм потомством та її потомством” (Бут.3,15).

Заповіт Ісуса дається лише тому, хто є учнем. Учень – це той, хто задля Ісуса залишив все, що має. „Хто не покине все, що має, не може бути Моїм учнем” (Лк.14,33). Бути учнем Христа не означає позбутися усіх матеріальних речей, суспільних обов’язків і зобов’язань. Це означає поставити Ісуса на перше місце в своєму житті, а відношення до людей і речей підпорядкувати Його волі. Учень під хрестом прийняв останню Ісусову волю, прийняв Марію за свою Матір.

В цей момент також здійснюється обіцянка: „Дам вам нове серце” (Єз.36,26). Марія є тим новим серцем, яке дає сам Бог. Небесний Отець робить цю духовну трансплантацію. Він нам дав через пророка Єзекиїла своє слово: „Дам вам нове серце” (Єз.36,26). Через свого Сина в годину Його відкупительної смерті Він цю обітницю виконав. Цей момент має характер союзу між Богом і учнем, що стоїть під хрестом і вірою приймає Ісусову Матір в себе (eis ta idia).

Нове серце має дві властивості: радикальний відпір сатані і досконалу залежність від Бога. Нове серце є новим духовним центром. Це серце і ми маємо прийняти вірою.

 

б) 5 хвилин

Усвідомлюю промінь світла, який виходить з Ісусових очей до моїх очей і всі повторюємо: „Ісус сказав учневі, а тепер каже і мені: Ось Мати твоя!”

в) 5 хвилин

Всі промовимо: „Ісусе”, а один додає: „Тепер і тут приймаю Твою Матір.

г) 5 хвилин

Всі взиваємо: А-а-а…вва-а-а. Господь тепер сам робить духовну трансплантацію, дає мені нове серце. Я вірою приймаю.

 

 

Завантажити: Нова версія молитовної брошурки для святкування неділі:      формат doc,      формат pdf (версія для друку)

Оберіть мову

Пошук

Gallery

for-you-jesus-ua voskreslyj-isus-vhodyt-cherez-osobystu-molytvu ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god SAMSUNG

Календар

Вересень 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Сер    
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Слово життя

«І ось це свідоцтво: Бог дав нам життя вічне, і це життя – у Його Сині. Хто має Сина, той життя має; хто ж Сина Божого не має, той життя не має. Я вам писав це, щоб ви знали, що маєте життя вічне – ви, що віруєте в Ім’я Сина Божого»

1 Ів. 5,11-13 (від 10.09 до 24.09.2017)