Сім слів з хреста (розважання) – ІI слово з хреста: „Істинно, кажу тобі: Сьогодні будеш зі мною в раю” (Лк. 23,43) (відео)

 

а) 5 хвилин – вступ

Лк. 23,39б-43: Один із розп’ятих злочинців зневажав Його, кажучи: Хіба ти не Христос? Спаси себе й нас! А другий озвавшись, скартав його і мовив: Чи не боїшся Бога, ти, що покутуєш ту саму кару? Бо ж ми приймаємо кару, гідну наших учинків, цей же не зробив нічого злого. І додав: Ісусе! Згадай мене, як прийдеш у своє Царство! Сказав Ісус до нього: Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зі Мною в раю!

„Ісусе…” – розбійник задивився на скатоване Ісусове обличчя: рани від палиці на носі і правому боці лиця, на повіках і на бровах, набряки на правій виличній кістці, кровотеча з носа, синяки і поранення шкіри, лице заливається кров’ю з судин на голові, проколених терниною. З Його ран на руках і ногах також тече кров. Розбійник чує насмішки і богохульства вояків та другого розбійника, що висить на хресті. Чує богохульства пихатої ієрархії. Однак він, свідомий свого власного гріха, подивився Ісусові в очі, повірив у Нього і з вірою звернувся до Нього зі словами: „Ісусе! Згадай мене як прийдеш у своє Царство”. Цим одночасно він прилюдно визнав, що Ісус є дійсно Божий Син, який прощає гріх і робить нас учасниками Божого Царства. Це було урочисте і публічне визнання Ісуса перед Його ворогами, які насміхалися з Нього.

Ісус йому відповів: „Істинно кажу тобі: Сьогодні будеш зі Мною в раю! Ісус взяв на себе його гріхи і спас його. Ісус завжди знімає гріхи з душ тих, які признають, що є грішниками, та з вірою взивають Його ім’я: Ісус, по арамейському Єгошуа, що означає Бог є спасіння. Так Його називала Його Матір, апостоли і всі інші.

На Голготі були три хрести. На середньому помирав єдиний праведник – Ісус. Решта людства буде помирати або як нерозкаяний розбійник, без Ісуса, або як розкаяний розбійник. Однак не лише тоді, коли буду фізично помирати, але вже сьогодні я мушу почати вмирати для гріха тим, що його признаю, засуджу і повірю в силу Агнця, який бере на себе гріхи світу!

Усі ми є грішниками, але вирішальним є, чи ми зробили так, як розбійник: прийняли Ісуса і повірили в Нього.


б) 5 хвилин

Дивлюся на скатоване обличчя Ісуса і всі повторюємо: „За мої гріхи я засуджений на кару смерті. Ісусе, згадай мене”.

в) 5 хвилин

Всі промовимо: „Вірую Тобі, Ісусе”, а один додає: „Істинно кажу тобі: Будеш зі Мною в раю” (Лк. 23,43).

г) 5 хвилин

Всі взиваємо Є-є-го-шу-а-а-а…”. Тепер собі усвідомлюю: „Ти, Ісусе, мені тепер простив усі гріхи.”

 

Завантажити: Нова версія молитовної брошурки для святкування неділі:       формат doc,       формат pdf (версія для друку)

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Серпень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання»

Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)