Роздуми над Словом життя Рим. 8,3

«Бо те, що було неможливим для Закону, ослабленого тілом, Бог, пославши Свого Сина в тілі, схожім на гріховне тіло, ради гріха, осудив гріх у тілі»

Цей вірш Святого Письма пов’язаний з попереднім, в якому сказано, що закон Духа визволив мене (тебе) від закону гріха і смерті. У 3-у вірші говориться про Закон і мається на увазі Закон Мойсея, тобто Закон Божий, який містить певні правила, які є добрими та правдивими, але Закон не дає нам сили ретельно їх виконувати. Він, як каже Писання, перш за все викриває наш гріх. Тому Бог віддав за нас на смерть Свого Сина, який прийняв наше людське тіло, тобто прийшов у подобі гріховного тіла і ради гріха, щоб цей гріх, цю духовну отруту перемогти на Своєму тілі.

«Він наші недуги взяв на Себе, Він ніс на Собі наші болі… Його ранами ми вилікувані. Усі, як вівці, ми блукали; кожен ходив своєю дорогою; провини нас усіх Господь поклав на Нього… Його мордовано, та Він упокорявся і не розтуляв своїх уст; немов ягня, що на заріз ведуть його… Він видав на смерть Свою душу і був зачислений до лиходіїв, коли узяв на Себе гріхи багатьох і за грішників заступався» (пор. Іс. 53,4-12). Це провістив пророк Ісая за кілька століть до приходу Ісуса ‒ Спасителя.

Своєю смертю Ісус визволив нас від влади гріха. Кожен, хто є в Христі і залишається в Ньому, бере участь у законі Духа життя. Цей закон перемагає закон гріха і смерті, який діє внаслідок первородного гріха. Його прихована духовна отрута, яку ми успадковуємо, вийшла від самого диявола і духовно вбила прабатьків. Цю духовну отруту по-іншому називаємо «его», «первородний гріх», «родовище зла», «стара людина», «зіпсута природа» або «насіння диявола в нас». Ця невидима духовна реальність, яка засліплює наш розум, паралізує нашу волю і тягне нас до самознищення дочасного та вічного, є дійсно найбільшою проблемою, перед якою стоїть все людство і кожна людина зокрема. Вирішенням цієї проблеми не є ніякий Будда, ні Мухаммед, ні Фрейд, ні Руссо, ніякі дзен-медитації чи йогінські практики. Одне-єдине рішення ‒ це Божий Син Ісус Христос, який став людиною, прийняв наше тіло, окрім гріха, щоб на Своєму тілі винести на хрест усі гріхи людства і заплатити за них Своєю смертю. Ісус є не тільки істинний Чоловік, але й істинний Бог, а тому Він є єдиний Спаситель людства, і ні в кому іншому, окрім Нього, немає спасіння (Ді. 4,12).

Ісус на Голготі переміг, подолав гріх і диявола, але ця перемога є лише в Ньому. Кожна людина і надалі зазнає впливу гріха та демонічних сил. Людське життя ‒ це лише коротке випробування, в якому вирішується, якою буде наша вічність. Вона буде або щасливою у небі, або нещасною у пеклі, якщо людина вирішить служити гріху та дияволу. Отож життя людини ‒ це боротьба. Апостол пише: «Ведіть ту саму боротьбу, яку ви бачили в мені і про яку тепер чуєте» (Флп. 1,30).

І саме тут ми повинні виявити свій послух віри тим, що приймаємо Христа, Його Євангеліє і Його Духа та творимо з Ним єдність. Інакше автоматично творимо єдність з гріхом і смертю. А саме тому віра, яка веде до єдності з Ісусом, не тільки позбавляє нас гріхів, але й дає нам справжню перемогу та визволення, які є тільки і тільки у Христі та в єдності з Ним.

 

Завантажити: Роздуми над Словом життя Рим. 8,3

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-the-duty-of-mission ua-the-essence-of-holiness ua-god-wants-us-to-obey-him-of-our-own-free-will ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed

Календар

Жовтень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Слово життя

«Бо те, що було неможливим для Закону, ослабленого тілом, Бог, пославши Свого Сина в тілі, схожім на гріховне тіло, ради гріха, осудив гріх у тілі»

Рим. 8,3 (від 6.10. до 20.10.2019)