Роздуми над Словом Життя 1Йо. 3,22

«І що б ми не просили, одержуєм від Нього,
бо заповіді Його бережемо і чинимо те, що Йому вгодне»

Сказано, про що попросимо, одержимо. Чому? Бо заповіді Його бережемо і чинимо те, що Йому вгодне.

Перед цим, від 18 вірша, апостол Йоан вказує на необхідність щирості серця перед Богом і пише: «Дітоньки! Не любімо словом, ані язиком, лише – ділом і правдою. З цього ми спізнаємо, що ми від правди, і заспокоїмо перед ним серце наше; коли б нас обвинувачувало серце: Бог більший, ніж наше серце, і він усе знає. Любі! Коли серце не винує, то ми маємо довір’я перед Богом».

У цьому слові життя наголошується, що ми одержимо те, чого просимо. Умовою для того, щоб наші прохання були вислухані, є зберігати Його заповіді і чинити те, що Йому вгодне.

У 23 вірші конкретно сказано, що є Його заповіддю: Вірувати в ім’я його Сина Ісуса Христа й любити один одного, як Він дав був нам заповідь. Що це означає? Ісус каже: «Ніхто неспроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає». Він за нас віддав і життя. І ми повинні любити ближнього так, як себе. Це означає, якщо бажаємо для себе того найбільшого добра – вічне життя, то хочемо, щоб його мав і наш ближній, брат і сестра. Тому ми повинні здійснювати місію молитви, місію слова або місію терпіння. Це наша конкретна любов до ближнього.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя 1Йо. 3,22

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-the-duty-of-mission ua-the-essence-of-holiness ua-god-wants-us-to-obey-him-of-our-own-free-will ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed

Календар

Липень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Чер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«Хто Його заповіді зберігає, той і перебуває в Нім, а Він у ньому; і ми знаємо, що Він у нас перебуває, від Духа, що його Він дав нам»

1Йо. 3,24 (від 14.7. до 28.7.2019)