Великоднє пастирське послання

Христос воскрес!

Ми знову переживаємо свято славного Христового Воскресіння. Христос воістину воскрес, хоча й сьогоднішні західні богослови у своїй сліпій гордості заперечують цю найосновнішу правду віри. Плодом цих релігійних спекулянтів з духом невіри є Божа кара масового відпаду християн у Європі. До того ж, Європа потерпає від  гендерної ідеології, яка пов’язана з викраданням дітей із лицемірним обґрунтуванням, що начебто йдеться про захист дітей від т.зв. домашнього насильства. Крім того, Європа ісламізується, тобто йдеться про вимирання християнства. Так звані євро-цінності насправді є євро-збоченнями та євро-автогеноцидом.

Воскреснувши з мертвих, Ісус довів, що є Всемогутнім Богом, Господом неба і Землі, хоча й з любові до нас принизився аж до хресної смерті. В Його хресті і в Його смерті є перемога над гріхом і дияволом. Його Воскресіння ‒ це славний тріумф над смертю, і ми вже сьогодні через хрещення і віру беремо участь у Його новому житті, хоча й аж до своєї смерті повинні боротися з гріхом, дияволом і брехливою системою світу.

Що переживали апостоли в неділю зранку, коли Господь Ісус воскрес із мертвих і з’явився Своїй Матері? Відколи Ісуса схопила храмова сторожа, апостоли переживали великий страх. Коли раннім-ранком Магдалина стукала у двері та вигукувала: «Гріб порожній!», ‒ їхній страх ще збільшився. Невдовзі прибігли жінки і також звіщали, що гріб порожній і що в ньому бачили двох юнаків у білих одежах. Вони їм сказали: «Чого шукаєте живого між померлими? Нема Його тут, бо Він воскрес, як сам прорік».

Петро з Іваном біжать до гробу. Камінь відвалений! Печать зламана, але не видно ніяких слідів застосування сили. Петро перший входить до гробу і бачить, що полотна, якими був огорнений мертвий Ісус, лежать на своєму місці. Тільки хустина є збоку. Воїнів біля гробу нема. Вони втекли зі страху від появи ангела, який відвалив камінь. Коли апостол Іван побачив порожній гріб, то повірив, що Христові пророцтва про те, що Він буде розп’ятий і на третій день воскресне, не є символічними, але реальними та історичними! Христос дійсно воскрес, як кілька разів про це говорив апостолам, але вони цього не розуміли. Петро з Іваном повернулися, щоб звістити іншим апостолам про те, що гріб дійсно порожній. Магдалина далі стоїть біля гробу і плаче. Їй з’являється Ісус, але вона не впізнає Його ‒ думає, що це садівник. Ісус запитує її: «Жінко, чому плачеш?» Коли згодом Ісус звернувся до неї по імені, їй відкрилися очі і вона Його впізнала. Тоді з великою радістю вона біжить і, задихана, звіщає апостолам: «Я бачила Господа!»

Тим часом до гробу прийшли інші жінки, а коли вони поверталися від гробу, їм з’явився Ісус і промовляв до них. Вони впали на землю і цілували Його ноги. Тоді відразу ж пішли та розповіли апостолам, що бачили Господа і що Він до них говорив. Але, незважаючи на це, більшість апостолів не вірила.

Апостол Петро, роздумуючи про все, що бачив і чув, та з болем у серці через те, що тричі відрікся Господа, мовчки залишив апостолів і пішов до гробу. Там йому з’явився воскреслий Господь. Повернувшись, Петро сказав: «Я бачив Ісуса», ‒ і залишався в тихій радості, але одночасно у болі через свою зраду.

Відразу після обіду два учні поверталися додому, в Емаус. По дорозі до них долучився Ісус. Він пояснював їм Писання, а коли вони прийшли в Емаус, дозволив їм Себе впізнати при ламані хліба. Тоді вони поспішно повернулися в Єрусалим, щоб якомога швидше розповісти про це апостолам. Як тільки звістили радісну новину, сам Ісус став посеред них і сказав переляканим апостолам: «Мир вам!». Він показав Свої проколені руки і ноги та сказав, щоб вони доторкнулися до Нього. Але з великої радості вони гадали, що бачене ними не є дійсністю. Тому Ісус узяв кусень печеної риби і їв перед ними. Він сказав їм:  «Це Я!», ‒ та доручив їм місію: йти і проповідувати прощення гріхів у Його ім’я.

На початку прилюдної діяльності Ісуса Іван Хреститель сказав народу про Месію, Спасителя: «Серед вас стоїть Той, якого ви не знаєте». Святий Дух відкриває нам очі, щоб ми пізнали Ісуса. Ісус і тобі каже: «Це Я, мир тобі, не бійся!» «Той, хто їсть Моє тіло і п’є Мою кров, перебуває в Мені, а Я в ньому».

Браття і сестри, життя коротке, смерть є певною, а після неї настане або вічне життя, або вічне засудження! Ні Будда, ні Мухамед, ні Конфуцій не позбавлять нас гріхів. Це зробив тільки Син Божий, Ісус Христос ‒ Своєю кров’ю. Кров Христа очищає нас від кожного гріха, але при одній умові, як каже Святе Письмо: «Якщо ми ходимо у світлі», ‒ тобто якщо я признаю свої гріхи і з вірою віддам їх під силу Христової крові. Ісус каже: «Я ‒ воскресіння і життя! Хто вірує в Мене, навіть вмерши, житиме». Вічне життя не забезпечить тобі жодна політична чи моральна система, не забезпечить його жодний союз: ні комуністичний, ні європейський, ні американський. Спасіння і вічне життя є тільки і тільки в Ісусі Христі.

Вам, дорогі віруючі, лежить на серці не тільки спасіння своєї душі і своєї сім’ї, але ви переживаєте за всю Україну. Спасіння може дати тільки Бог. Тому ви не дозволили себе звести передвиборчою кампанією і різними прогнозами газет чи телебачення, але 40 днів перед першим туром виборів ви щодня витривало молилися за вибори нового президента. Ви також продовжили молитви ще на три тижні. Президент обраний, йому дана сила і влада, яку він може використати для свого добра і добра всього народу, або на шкоду для себе і для народу. Йдеться про велику відповідальність перед Богом і народом. Всесвітній політично-економічний, а також ідеологічний тиск є надзвичайно великий. Без Божого просвітлення і сили ніхто, навіть новий президент, не може чинити справжнє добро і виступити проти зла! Кожен з нас, і він, як людина, потребує Божої допомоги! Але головним чином на вас лежить велика відповідальність! Святе Письмо закликає нас молитися за тих, які мають владу, «щоб нам тихо та спокійно вести життя з усією побожністю та пристойністю…і щоб усі люди спаслися та прийшли до розуміння правди» (І Тим. 2,2-4).

Тому, особливо сьогодні, прийміть своє зобов’язання перед Богом і продовжуйте молитися аж до празника П’ятидесятниці!

Бог впливає на серця царів, але ваша молитва віри впливає на Всемогутнього Бога! Стійте у вірі. Від вашої молитви віри та вашої витривалості залежить духовне воскресіння України!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Ваш Патріарх і єпископи

 

Завантажити: Великоднє пастирське послання

 

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed ua-live-in-intimate-communion-with-jesus ua-the-blood-of-jesus-cleanses-us-from-every-sin SONY DSC

Календар

Травень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«Бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б. А коли Дух вас водить, то ви не під Законом»

Гал. 5,17-18 (від 19.05 до 02.06.2019)