Роздуми над Словом Життя Рим. 7,5-6

«Бо коли ми були в тілі, гріховні пристрасті, розбуджені Законом, діяли в членах наших,
щоб приносити плід смерті. Тепер же ми звільнені від Закону, умерши для того, що нас тримало,
немов в’язнів, щоб служити в обновленні Духа, а не згідно зі старим Законом»

Якщо людина відкидає Господа Ісуса як Спасителя і Того, хто звільняє з-під влади гріха, то в людині діють пристрасті, які Закон не перемагає, а, навпаки, розбуджує. Так що Закон є неефективний у боротьбі з пристрастями. Він правдиво називає зло злом і брехню брехнею, а також вказує на покарання, але не дає сили. Пристрасті, які породжує гріх в нас, приносять плоди смерті.

Далі Писання говорить, що коли ми умерли для того, що нас тримало, то цією смертю ми були звільнені від Закону. Тут не йдеться про фізичну смерть, але про внутрішнє з’єднання з Ісусовою смертю на хресті через співрозп’яття та реалізацію суті Хрещення, якою є занурення до Христової смерті. Саме в цій внутрішній смерті, тобто в цій єдності з розп’ятим Христом, який Своєю смертю переміг смерть гріха, також виконуються вимоги Закону. Самі ми не можемо їх виконати. Через з’єднання з Христовою смертю ми можемо служити, тобто цілком даватися Богу в новому житті. Тоді Божий Дух, який брав участь у воскресінні Христа, діє також в нас, щоб це нове життя в нас зростало.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 7,5-6

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed ua-live-in-intimate-communion-with-jesus ua-the-blood-of-jesus-cleanses-us-from-every-sin SONY DSC

Календар

Червень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Тра    
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«Ви бо, брати, покликані до свободи; аби тільки свобода ваша не стала приводом до тілесності; але любов’ю служіть один одному. Увесь бо Закон міститься у цій одній заповіді: Люби ближнього твого, як себе самого»

Гал. 5,13-14 (від 16.06 до 30.06.2019)