Роздуми над Словом Життя Рим. 6,4

«Ми поховані з Ним через хрещення на смерть,
щоб, як Христос воскрес із мертвих славою Отця,
і ми теж жили новим життям».

У цьому вірші наголошується на слово «поховані». Коли хтось похований, це означає, що перед тим настала абсолютна смерть. Тобто якщо ми актуально вірою з’єднані з Христовою смертю, тоді гріх в нас ‒ «стара людина», тобто родовище зла, є мертве, нечинне. І саме тепер відкривається друге таїнство, пов’язане з хрещенням: в нас починає діяти нове життя. Але це не ангельське життя, чи якесь наше фіктивне минуле життя. Це життя Боже, життя Ісуса Христа в нас! Через віру і єдність із смертю Христа ми даємо простір Богу, Ісусу Христу, щоб Він міг в нас жити. А це наша найбільша гідність! Одночасно це найбільш плідне використання часу, який ми маємо в цьому земному житті, бо можемо робити вчинки, які мають цінність для вічності. Ні міль, ні іржа їх не зіпсують, і злодії їх нам не вкрадуть. Якщо живемо в єдності з Ісусом, то даємо простір, щоб Він сам в нас здійснював Божу волю ‒ так, як молимося в молитві «Отче наш»: «Нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі ‒ в моїй душі». Цим одночасно проводимо місію для спасіння душ. Тоді наше життя стане плідним і колись ми отримаємо вінець вічної слави за те, що прийняли Христа, залишилися Йому вірними і реалізували таїнство святого хрещення. А це означає, що входили до Христової смерті, тобто вмирали своїй власній волі і поганим думкам, почуттям, брехням, та ходили в правді, в новому житті, тобто давали простір, щоб Ісус міг в нас жити. Все таїнство християнства міститься в одному слові ‒ у слові: РАЗОМ. Отож, Ти і я, Ісусе, разом, разом у стражданні, у смерті, у воскресінні, а на кінець в Божій славі. Разом ‒ Ти і я. Тепер і тут.

Це реалізуємо особливо у внутрішній молитві, а потім і в малих самозреченнях впродовж дня, коли з любові до Ісуса відкинемо якусь цікавість, приємність, приймемо упокорення чи пробачимо. Все це має велике значення, це реалізація конкретної Христової смерті в нас і Його нового життя. Це конкретне, це не щось абстрактне. Україна потребує місіонерів. Україна потребує, перш за все, святих. А святим має бути кожен з нас. Святість починається не від когось іншого, але кожен має розпочати її сам від себе. Вона залежить від мого особистого відношення до Ісуса, від єдності з Ним, від любові до Нього. Що Ісус зробив для мене? Що Він витерпів! А я? Що я роблю для Ісуса?

Господи, дай мені чисту любов, щоб жити для Тебе, для Тебе вмирати і бути з Тобою цілу вічність!

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 6,4

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Слово життя

«І не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші як зброю праведності»

Рим. 6,13 (від 18.11 до 02.12.2018)