Слово Патріарха Іллі про нове серце

Господь через пророка Єзекиїла каже і тобі: «Я дам вам (тобі) нове серце» (Єз. 36,26). Бог обіцяє, що цю духовну трансплантацію зробить Він сам. Що маємо робити ми? Нічого, тільки прийняти, підписати згоду на трансплантацію і зробити себе цілком безсильним, співрозп’ятим з Христом; або бути як той, хто лежить на операційному столі і дозволяє себе оперувати лікарю-фахівцю. Не треба радити Богові, як і що робити. Він сам це зробить, і ніхто інший. Ти тільки дозволь Йому невидимо, але реально доторкнутися себе. Тут ми стоїмо перед великим таїнством. Розум йому опирається і хоче зрозуміти на основі матеріальних уяв. Але тут треба схилитися і прийняти цю духовну реальність вірою. Непорочне нове серце ‒ це не матеріальний орган, але новий духовний центр, який ми можемо прийняти і відкритися йому лише вірою. Це територія, де вже не діють закони гріха, але закони Духа благодаті (див. Рим.8,2). Це наче посольство іншої держави, інше царство, де володіє і царює Ісус.

У Фатімі Мати Божа просила: «Віддайтеся моєму Непорочному Серцю!». Сьогодні і ти повинен зробити те, що зробив учень під Ісусовим хрестом: він прийняв Марію до свого єства, до себе. Як це зробив? Вірою!

Ісус тепер каже тобі: «Ось мати твоя!» Він промовив ці слова в драматичних обставинах. Вони надзвичайно важливі для твого спасіння і зобов’язують тебе. Це Його остання воля і Він хоче, щоб ти особисто виконав її для свого дочасного і вічного добра. Однак він поважає твою вільну волю.

Тепер можеш усвідомити собі: Вічний, люблячий, живий Бог тут присутній і говорить до тебе: «Я дам тобі нове серце! Прагну тобі його дати! Чекаю на твою згоду, як чекав на згоду Марії та Івана». Тепер скажи Ісусу: «Так, Господи,  хочу це нове серце! Я прагну, щоб на мені здійснилася Твоя воля. Вірю, що Ти цього хочеш і можеш зробити. Вірю, що Ти всемогутній і що в Тебе нема нічого неможливого. В цей момент повністю Тобі віддаюся, стаю безсильним, зрікаюся своєї волі. Я наче пацієнт перед операцією».

Так ти зробив крок віри до духовної операції, став убогим духом. Тепер і далі стій у вірі і прийми те, що Бог хоче тобі дати. Всемогутній і вічний Бог, який тут присутній, хоче дати тобі нове серце! Не сумнівайся, але вір! Тепер Ісус дає тобі свою Матір. Вона є тим новим серцем. З вірою прийми Її. Можеш повільно повторювати: «Приймаю, приймаю… приймаю Твою волю, Ісусе!». Ця духовна операція відбувається у світлі віри в Божій присутності і в такій безсильності, яку будеш переживати в годину своєї смерті.

Усвідом духовну реальність: «Я розп’ятий з Христом, не живу вже я…» (Гал. 2,20). Тепер я вже не живу у пітьмі невіри, гіркості, в темряві сумнівів. Тепер я живу у світлі віри!

Тепер Бог дає тобі нове серце. Це відбувається реально. Пацієнт на операційному столі не рухається і просто дозволяє хірургу працювати. Бог ‒ найкращий лікар. Ти не розумієш, чому Він робить той чи інший розріз, те чи інше втручання. Ти не можеш цього зрозуміти, але ти включений до великого Божого таїнства і тільки повинен йому повністю відкритися. Стій у вірі, в якій стояла під хрестом Марія. Залишайся у світлі і не допускай жодної сумнівної думки. Бог діє в твоїй душі. Він невидимо, але реально тебе торкається, Він є твоїм живим Богом, Він є тут для тебе! Ісус особисто знає тебе і тепер дає тобі нове серце ‒ Свою Матір. Прийми Її до свого єства. В ній Бог дає тобі новий генетичний код, програмою якого є «Так» і «Величає душа моя Господа». Це означає, як Марія, все приймати з вірою від Святого Триєдиного Бога і за все Його прославляти.

Те НОВЕ СЕРЦЕ тепер є в тобі! Цілковито віддайся цьому Непорочному Серцю. Так станеш новою людиною, сином Марії, дитиною, яка на собі понесе образ своєї Матері.

Операція закінчується: ще раз відкинь усі сумніви і розбуди живу віру словами: «Приймаю, приймаю… Прийняв! Амінь! Сталося! Тепер операція завершена. Бог дав ‒ я прийняв. Маю нове серце!». Бог тобі дав, ти прийняв ‒ все довершено. Ти зробив саме те, що учень під хрестом, не менше і не більше. Ти прийняв нове серце до свого єства!

А тепер можеш за це подякувати: «Всемогутній Боже, мій Отче і Сотворителю. Дякую Тобі, що Ти дав мені нове серце… Дякую, що Ти це зробив! Мій Господи Ісусе, дякую Тобі, що дав мені свою Матір, і що я можу звертатися до Неї як до матері». Тепер Бог питає тебе: «Чи дійсно віриш, що це сталося?». «Так, Господи, вірю!».

Тепер вірою засвідчи перед цілим світом, перед усім всесвітом, який дивиться на тебе. Уяви, що ти стоїш перед камерами всього світу. Скажи: «Цієї години Бог дав мені нове серце. Ісус дав мені Свою Матір, а я вірою прийняв Її до свого єства, як Іван – eis ta idia. Маю нове серце, маю матір!».

А що тепер маєш робити? З усіма проблемами приходи в це серце. Вже не вирішуй їх сам, тільки розумом і відчуттями, але вірою виходи зі старого серця і входи до того нового. Все маєш робити так, як св. Людовік Гриньйон: в Марії і через Марію. Це серце ‒ наче посольство Божого Царства в тобі. Тут діють інші закони ‒ не закони гріха і смерті, а закони Духа (див. Рим. 8,2).

Пресвята Богородиця буде вчити тебе ходити у вірі, ходити у Святому Дусі! (Рим. 8,14 і Гал. 5,25). Тепер, повний радості і щастя, можеш вигукнути: «Я твій, Марія, щоб ще більше бути Ісусовим!».

Рахуйся з тим, що боротьба за твоє спасіння триватиме аж до смерті. Тому, якщо хочеш зберегти живу віру в Ісуса і бути спасенним, для цього потребуєш Божої ласки! Для духовної боротьби з силами темряви Бог хоче тебе внутрішньо перемінити ‒ перетворити в Христа! Це внутрішнє переродження має відбутися через нове серце і нового Духа!

 

Завантажити: Слово Патріарха Іллі про нове серце

 

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Слово життя

«І не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші як зброю праведності»

Рим. 6,13 (від 18.11 до 02.12.2018)