Роздуми над Словом Життя Рим. 6,3

«Чи ж ви не знаєте, що всі ми, що в Христа Ісуса охрестилися, 

у смерть Його хрестилися?»

 У 5 главі послання до Римлян декілька разів повторюється, що через одного чоловіка прийшов гріх, а через іншого прийшла благодать ‒ відкуплення. Зокрема, 12 вірш говорить: «Через одного чоловіка ввійшов у світ гріх, і з гріхом смерть, і таким чином смерть перейшла на всіх людей, бо всі згрішили». А у вірші 15 написано: «Через переступ одного (Адама) померло багато, то тим більше ласка Божа і дар через ласку одного чоловіка, Ісуса Христа, щедро вилились на багатьох».

Тут підкреслено, що Ісус є чоловіком, тобто що Бог взяв на Себе нашу людську природу. Звичайно, і в інших місцях Святого Письма наголошується на Його Божестві. Ісус є істинний Бог і істинний чоловік.Відступники і єретики намагаються нападати або на Божество Христа (створюючи враження, ніби Він був лише людиною), або навпаки: деякі єретики навмисно підкреслюють, що Ісус є Бог, і стверджують, що Його людська природа була лише уявною. Тоді з цього роблять єретичний висновок, що Він не міг за нас померти, що це все була лиш ілюзія. Це наступна хитрість диявола! Отож, коли говориться про Ісуса, завжди мусимо знати, що Він є істинний Бог, Бог від Бога, Світло від Світла, роджений, нестворений. Цю основну правду сьогодні заперечують, наприклад, єговісти чи інші секти. У той же час ми повинні знати, що Ісус є правдивим чоловіком, який за нас дійсно ‒ не уявно, але реально ‒ страждав і помер на хресті, і дійсно визволив нас та спас.

Наступна цитата стосується того, що один згрішив, але з іншого боку, є благодать, яку нам здобув Ісус, а вона веде багатьох до оправдання. «І не так воно є з даром, як із провиною одного грішника: бо суд по одній провині приносить засуд, а дар ласки по багатьох провинах – оправдання». А потім у 17 вірші наголошується: «Бо коли через переступ одного (Адама) смерть царювала завдяки чинові цього одного, то тим більш ті, що одержують щедро ласку і дар оправдання, царюватимуть у житті через одного Ісуса Христа».

Крім того, ця правда підкреслюється і у 18 вірші, де говориться про одну провину, яка принесла всім засудження, а з іншого боку ‒ про чин справедливості, здійснений Ісусом, який також приніс усім оправдання і життя. Звичайно, але тут ще є умова ‒ це оправдання людина має з вірою прийняти, інакше відділиться від нього.

Також у 19 вірші вказано на непослух одного ‒ Адама, та його наслідки, і на послух Одного ‒ Ісуса. Через одного ми стали грішниками, а через другого ‒ праведниками.

Тоді у 20 вірші згадано про закон, який, однак, не спас людину, навіть якщо це був закон Божий. Він лише викрив її гріх, щоб провина ще більше розмножилась. Але тут сказано: «Де розмножився гріх, там ще більше перевершила ласка». А це мотивація і для нас ‒ до справжньої місії молитви, в якій ми можемо опертися на Боже слово. Реальність гріха та зла ми бачимо ‒ вона проникає кожну людину. Але коли ми вірою з’єднаємося з Ісусом, Його ласка може діяти через нас. Так ми можемо проводити місію, в якій здобуваємо ласку навернення і спасіння для багатьох. Ця місія молитви має величезне значення, бо ми через віру з’єднані з Ісусом, а тому тут діє Божа ласка. Як мало ми використовуємо цей авторитет і владу! Тому опрімося на Боже слово і витривало борімося на молитвах за навернення своєї сім’ї, свого міста і свого народу.

Коли апостол Павло, просвічений Святим Духом, увів нас до таїнства дії гріха і дії Божої ласки, тоді в 6 главі розкриває нам таїнство хрещення. Це глибокі істини.

Слово життя каже: «Чи ж ви не знаєте, що всі ми, що в Христа Ісуса охрестилися, у смерть Його хрестилися?»

Апостол запитує: «Чи ж ви не знаєте?» Що не знаємо? Адже ми часто переконані, що знаємо. Але насправді не знаємо, і навіть якщо чули про це, то правду не реалізовуємо і не рахуємося з нею у вірі. Тому треба бути уважними, коли наступні два тижні будемо повторювати це слово.

Сказано, що всі ми, які були охрещені в Христа Ісуса, були занурені в Його смерть. Усвідоммо, що саме Своєю смертю на хресті Ісус переміг гріх, який є в нас, тобто родовище зла і брехні, а також диявола. В той момент, коли Він сказав: «Звершилося!», диявол і гріх був переможений, а нам відкрилася вузька дорога до вічної слави. На кінець Він додав: «Отче, в руки Твої віддаю духа Свого!», і помер.

Отож ми повинні усвідомлювати суть хрещення, а також суть християнства: через хрещення ми з’єднані з Христом ‒ безпосередньо з Його найбільшою жертвою на хресті, якою була смерть. Ми повинні вірою реалізовувати це таїнство.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 6,3

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Слово життя

«І не видавайте членів ваших гріхові за знаряддя неправедності, але віддайте себе Богові, як ожилих із мертвих, а члени ваші як зброю праведності»

Рим. 6,13 (від 18.11 до 02.12.2018)