Християнська молитва – протилежність до мантр і медитацій

3.07.2018

Коли будеш помирати, найголовніше – розбудити щирий жаль. Це означає визнати свій гріх, свою грішність і взивати Боже Ім’я, бо «кожен, хто призове Ім’я Господнє, спасеться» (Рим. 10, 13).

Година смерті буде вирішальною для твоєї вічності. Тому готуйся до неї внутрішньою молитвою.

Як Святий Дух допомагає нам у цій молитві?

Апостол відповідає: «Він заступається за нас стогонами невимовними» (Рим. 8,26).

Як може правильно молитися той, хто має дар молитви незнаною мовою?

Апостол Павло відповідає: «Коли я молюся (незнаними) мовами, дух мій молиться, а розум мій без плоду» (1 Кор. 14,14), і додає, що треба молитися також розумом (вірш 15). Це означає усвідомлювати і переживати правду, яка об’єднує мене з Ісусом.

Коли почнеш молитися, було б добре стати на коліна. Спочатку усвідом 4 основні реальності. Перша ­– смерть, друга – Божий суд, третя – на тебе чекає небо або пекло, четверта – прощення гріхів (тільки в часі). Духовно стань під хрестом, усвідом свій гріх і грішність, а також те, що ти потребуєш прощення. Відкрийся Божому світлу, яке виходить з Ісусового хреста. Перебування в цьому світлі є передумовою для того, щоб здійснилися слова: «Якщо ходимо у світлі, кров Ісуса Христа, очищує нас від кожного гріха» (1 Ів. 1,7). Духовно подивися на п’ять ран Христа, біля кожної зупинись і повільно повторюй: «Ісусе, Ісусе, Ісусе, помилуй мене!» (Прости мені!).

Гріх – це не тільки вчинок. Людина грішить також думкою, почуттям, словом або свавіллям, коли не шукає і не виконує Божу волю.

Також можеш повільно повторювати: «Кров Христова очищує від кожного гріха» і усвідомлювати глибину цієї правди. Особисто її переживи.

У цьому світлі залишайся чверть години.

Другу чверть години переживай Боже слово: «Я розп’ятий з Христом,  вже не живу я, а живе в мені Христос» (Гал. 2,20).

Зосередженню думок допоможе погляд на Ісусові рани в руках і на терновий вінець на голові. Бачу струмочки крові, що стікають по обох скронях, поранене обличчя, болісно відкриті уста. Дивлюся в очі Христа і зустрічаюся з Його поглядом. Він, немов духовний промінь, проникає все моє єство. Свідомо відкриваюся цій духовній єдності, яка об’єднує мене з Ісусом. В цей момент цілковито віддаюся Ісусу, Сину Божому, який любить мене. Він страждає за мене, щоб спасти мене з рабства гріха і смерті.

Всередині людини є отруєний корінь – первородний гріх, духовне родовище брехні і зла. Всі мої гріхи виходять з цього родовища. Можу уявити його як темну кулю всередині. Усвідомлюючи слова «з Христом я розп’ятий», переживаю, як моє нутро пронизує світляний хрест. Він розсікає навпіл і четвертує темну кулю в мені. Через співрозп’яття родовище зла в мені вже не цілісне. В той момент воно стає безсильним, щоб тримати мене в темряві і породжувати нові гріхи. Це реальність моєї єдності з розіп’ятим Ісусом. Духовно знову повторюю, а одночасно усвідомлюю: «я розп’ятий з Христом». «Ісусе, Ти і я … Ти і я … разом …». Деякий час можу просто повторювати слово «Ти» і усвідомлювати присутність Ісуса. Потім деякий час повторюю: «разом …». І тоді можу залишатися в словах: «Разом з Христом я розп’ятий». Повторюю окремі слова і одночасно переживаю цю реальність. Якщо атакують відволікаючі думки або тупість, які порушують духовний зв’язок з Ісусом, то якнайшвидше повертаюся до реальності Божого слова.

Коли усвідомлюю промінь, що з’єднує світляний хрест в моєму нутрі з Ісусом на хресті, при тому повторюю слово «разом …» і усвідомлюю реальне з’єднання з Ісусом.

Слова «я розп’ятий з Христом» висловлюють глибину віддання себе Ісусу. Тепер переживаю суть першої і найбільшої заповіді: «Люби Бога всім серцем, всією душею і всією силою». Тепер це переживаю, а одночасно усвідомлюю слова Ісуса: «Того дня ви пізнаєте, що Я в Моєму Отці, ви в Мені і Я в вас» (Ів.14,20).

Через співрозп’яття я увійшов до єдності з Ісусом, а тому можу сказати: «живе в мені Христос» (Гал. 2,20).

Ця молитва єдності є підготовкою до моменту смерті, від якого залежить вся моя вічність. Справжня життєва мудрість – рахуватися зі смертю і вічністю!

У чому суть індуїстських і буддійських медитацій?

Що стосується цих медитацій, вони не з’єднують з єдиним істинним Богом, а з’єднують з демонами.

Чому індуїзм і буддизм стали настільки популярними в Європі та Америці?

Цьому сприяли вправи йоги і т.зв. бойове мистецтво. Вони мають духовне коріння, з яким їх послідовники з’єднуються з допомогою медитацій. Вони ведуть до єдності з т. зв. енергіями, насправді – з демонічними силами.

Який правильний погляд християнина на реінкарнацію?

Реінкарнація – великий обман, який заперечує: 1) істинного Бога; 2) безсмертну душу; 3) первородний гріх; 4) спасіння, яке є в Ісусі Христі; 5) реальність вічного засудження.

Що таке мантри?

Мантри містять імена демонів. Через мантрування адепт з’єднується з ними.

Який підсумок?

Необхідно знати, що християнська молитва абсолютно несумісна зі східними медитаціями.

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

 

Завантажити: Християнська молитва – протилежність до мантр і медитацій (3.07.2018)

 

 

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)