Роздуми над Словом Життя Рим. 5,9

«Отож, тим більш тепер, оправдані Його кров’ю, ми спасемося Ним від гніву» 

Цьому Божому слову, яке будемо повторювати два тижні, в цій же главі передують такі слова: «Христос бо, тоді як ми були ще безсилі, у свою пору помер за безбожних. Воно навряд чи хто за праведника вмирає; бо за доброго, може, хтось і відважився б умерти» (Рим. 5,6-7).

Тоді 8 вірш наголошує: «Бог же показує свою до нас любов тим, що Христос умер за нас, коли ми ще були грішниками» (Рим. 5,8).

А потім слідує 9 вірш: «Отож, тим більш тепер, оправдані Його кров’ю, ми спасемося Ним від гніву!». Треба знати, що ми не були оправдані чимось меншим, але пролиттям Ісусової крові! А тим самим ми також спасаємось від справедливої кари за наші гріхи, спасаємось від Божого гніву.

Писання далі продовжує: «Бо коли, бувши ворогами, ми примирилися з Богом смертю Його Сина, то тим більше тепер, примирившись, спасемося Його життям».

Зверніть увагу на слова «оправдані пролиттям Його (Ісусової) крові». Це означає, що ми прийняли на себе Ісусову праведність і через цю пролиту кров Бог вже не дивиться на нас, як на винних, оскільки за нашу провину і кожен наш гріх раз і назавжди заплатив на хресті Єдинородний Син, Ісус Христос. З нашого боку потрібно знову усвідомлювати спасительну віру, яка передбачає, що ми перед Богом і перед собою визнаємо свої гріхи, не приховуємо їх, а тоді з довірою звертаємося до Ісуса на хресті, коли під час молитовної зупинки повторюємо: «Ісусе, Ісусе, Ісусе, помилуй мене грішного!». Можемо знову собі уявити, ніби при цих словах виходило п’ять світлових променів з кожної Ісусової рани і прямували до нас, до нашого серця. Тому треба знати суть нашого спасіння, яка полягає у вірі в Ісуса Христа, в Його кров, яку Він пролив за мої гріхи на хресті. Чи я вдячний Йому? Чи люблю Його? Або чи я до Нього байдужий?

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 5,9

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Серпень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання»

Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)