Роздуми над Словом Життя Рим. 5,9

«Отож, тим більш тепер, оправдані Його кров’ю, ми спасемося Ним від гніву» 

Цьому Божому слову, яке будемо повторювати два тижні, в цій же главі передують такі слова: «Христос бо, тоді як ми були ще безсилі, у свою пору помер за безбожних. Воно навряд чи хто за праведника вмирає; бо за доброго, може, хтось і відважився б умерти» (Рим. 5,6-7).

Тоді 8 вірш наголошує: «Бог же показує свою до нас любов тим, що Христос умер за нас, коли ми ще були грішниками» (Рим. 5,8).

А потім слідує 9 вірш: «Отож, тим більш тепер, оправдані Його кров’ю, ми спасемося Ним від гніву!». Треба знати, що ми не були оправдані чимось меншим, але пролиттям Ісусової крові! А тим самим ми також спасаємось від справедливої кари за наші гріхи, спасаємось від Божого гніву.

Писання далі продовжує: «Бо коли, бувши ворогами, ми примирилися з Богом смертю Його Сина, то тим більше тепер, примирившись, спасемося Його життям».

Зверніть увагу на слова «оправдані пролиттям Його (Ісусової) крові». Це означає, що ми прийняли на себе Ісусову праведність і через цю пролиту кров Бог вже не дивиться на нас, як на винних, оскільки за нашу провину і кожен наш гріх раз і назавжди заплатив на хресті Єдинородний Син, Ісус Христос. З нашого боку потрібно знову усвідомлювати спасительну віру, яка передбачає, що ми перед Богом і перед собою визнаємо свої гріхи, не приховуємо їх, а тоді з довірою звертаємося до Ісуса на хресті, коли під час молитовної зупинки повторюємо: «Ісусе, Ісусе, Ісусе, помилуй мене грішного!». Можемо знову собі уявити, ніби при цих словах виходило п’ять світлових променів з кожної Ісусової рани і прямували до нас, до нашого серця. Тому треба знати суть нашого спасіння, яка полягає у вірі в Ісуса Христа, в Його кров, яку Він пролив за мої гріхи на хресті. Чи я вдячний Йому? Чи люблю Його? Або чи я до Нього байдужий?

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 5,9

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)