Ми повинні бути охочими постійно змінюватися, але заради Христа і з Христом

Святість полягає в дрібницях. Звичайно, спочатку людина повинна пройти певним початковим процесом. Мусить бути охоча стати до правди, розірвати зв’язок з оманливими, грішними думками, а також враховувати природній порядок. Основна умова – з найбільшою щирістю бути готовим послухати Христові принципи. Те, що результат здається таким, начебто не існувало абсолютно ніякого духовного росту і людина здається собі ще гіршою, ніж спочатку – це інша справа! Тобто весь шлях метаної – зміни мислення – це ціложиттєвий процес, який базується на правдивості і бажанні постійно змінюватися, але заради Христа і з Христом.

 Іноді цей процес зміни здається нам особливим, але тут діє принцип: «Тим, які люблять Бога, все співдіє на добро», – отож і те, що падаємо, і те, що переживаємо духовну боротьбу. Демони, хоча й виконують брудну і підлу працю, врешті у процесі нашого перетворення мусять служити Богу. Вони вчать людину покори, вчать виходити зі себе і тренують в чуйності та витривалості. Вони просто змушують людину вийти з лінивства і знову та знову прибігати до Господа Ісуса. Бог не дозволить їм більше від того, скільки на даному етапі для нас корисно. Коли вони зроблять свою роботу, Господь дасть, що будуть в силі вигнані і послані до пекла, але в наступному етапі можливо, що прийде інший вид, ще сильніших, згідно того, як це для нас, відповідно до Божої ласки, потрібно. Таким чином вони нас дотискають, щоб ми не проспали життя! Однак нашим завданням не є досліджувати і дискутувати про те, як вони повинні «співдіяти нам на добро». Не маємо цим займатися. Наше завдання – любити Ісуса, любити душі та по-справжньому любити і свою душу. Внаслідок всієї сухості і холоду, який приходить в період духовної пустелі, часто людина не відчуває ніякої любові, швидше переважає сухість. Наприклад св. Тереза Велика пише, що перебувала в ній протягом 19 років. Але ми повинні жити з віри, не з видінь і почуттів. Нічого не маю проти почуттів чи розуму. Коли Бог дає запал, то Богу дякувати. Проте почуття і розум повинні пройти очищенням – практичним розп’яттям, тобто безсиллям. Неочищені почуття і розум можуть блискавично обернутися проти нас і проти Бога. Почуттями може заволодіти нечиста, гнівлива пристрасть або себежаль, а розумом – гордість і зверхність. Все це відбувається миттєво, і тим сильніше, чим більше людина має від природи «дар чуттєвого життя» або «дар розумового життя». Звичайно, є природні дари, таланти, але куди вони самі по собі ведуть, бачимо у сиромудрих атеїстів чи єретиків, або в надмірно чутливих людей. Вони стають розумними медіумами, через яких часто підступно діє дух антихриста.

 

Завантажити: Ми повинні бути охочими постійно змінюватися, але заради Христа і з Христом

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-a-model-for-all-christians dlja-toho-shob-zhyty-novym-zhyttjam-z-isusom nove-zhyttja ua-voskreslyj-isuse_0 usvidom-sobi-realnu-prysutnist-voskresloho-zhyvoho-isusa ua-isus-dijsno-voskres

Календар

Травень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Слово життя

«Але Писання все замкнуло під гріхом, щоб віруючим була дана обітниця завдяки вірі в Ісуса Христа»

Гал. 3,22 (від 20.05 до 03.06.2018)