Що можемо навчитися від царя Давида?

В Біблії є декілька прикладів відданості Богу, наприклад Авраам, Йов, Давид…

Бог називає Давида «муж згідно Мого серця». Біблія описує багато життєвих ситуацій, в яких він опинявся. Як був переслідуваний царем Саулом, або як допитувався Господа, коли ішов на війну… Але там описані і його свавілля, коли намагався просунути свою волю.

Коли він вчинив гріх з Ветсавією, за це прийшла кара. Дитина, народжена з гріха, захворіла і вмирала. Давид лежав на землі і постив. Коли дитина померла, «Давид встав із землі, помився, намастився, перемінив на собі одіж, пішов до Господнього дому та й поклонився. Потім прийшов додому й велів дати собі страву, і їв.» (2Сам. 12,20). Його слуги були здивовані такою поведінкою. Але він сказав їм: «Я зробив те, що міг». А тоді додав: «Тепер, коли дитина померла, чому б мені постити? Хіба я можу її повернути назад? Я піду до неї, а вона вже не повернеться до мене» (вірш 23). Таке було його покаяння: він признав гріх, каявся, а потім прийняв Боже рішення. Був чесний перед Богом.

А цього від Давида можемо вчитися і ми: покори, покаяння і вміння виступати проти своєї «старої людини» (терміном «стара людина» Святе Письмо називає систему гріха, яку ми успадкували від Адама і Єви). А також можемо повчитися і з помилок, які зробив Давид.

 

Завантажити: Що можемо навчитися від царя Давида?

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Серпень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання»

Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)