Роздуми над Словом Життя Гал. 2,21

«Я не відкидаю Божої благодаті: бо коли законом оправдання, то тоді Христос умер даремно». 

Перед цим віршем ще звернімо увагу на попередні вірші, які є взаємопов’язані. Це вірші 17-20: «Коли ж, шукаючи оправдання у Христі, виявилося, що й ми самі грішники, то невже Христос – служитель гріха? Зовсім ні! Бо коли я знову відбудовую те, що зруйнував, то я себе самого оголошую переступником. Я бо через закон для закону вмер, щоб для Бога жити: я розп’ятий з Христом. Живу вже не я, а живе Христос у мені. А що живу тепер у тілі, то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав Себе за мене».

Тут є і відома цитата, яку часто собі нагадуємо. Вона стосується правди співрозп’яття і є дуже глибокою. Бачимо, що вона включена до певного контексту. Зокрема, апостол проголошує: «Я розп’ятий з Христом. Живу вже не я, а живе Христос у мені». Далі він пояснює: «А що живу тепер у тілі, то живу вірою в Божого Сина». Тобто наголошує на вірі в Сина Божого і додає: «Який полюбив мене і видав Себе за мене». Тоді слідує вірш 21, який будемо повторювати як слово життя: «Я не відкидаю Божої благодаті».

Що означає відкидати Божу благодать? Це означає не цінувати її, або нею зловживати, або не приймати вірою те, що Бог дає. Він дорого заплатив, зробив все, а не хотіти зробити навіть найменшого – вірою прийняти те, що Бог зробив для мене – це дійсно груба образа Бога. А це і є відкидання Божої благодаті! Апостол каже, що він цього не робить: що не відкидає, а користає з цієї благодаті. А це мало б стосуватися кожного з нас – я не відкидаю Божої благодаті!

Якби ми могли досягти Божого виправдання якимось іншим способом: власними силами, власною добротою, власними ділами чи ділами закону, то апостол каже: «Тоді Христос умер даремно». Багато людей у своїй гордості відкидають Божий дар спасіння. Гордість проявляється двома способами. З одного боку, бунтом: «Я сам відповім за себе і не потребую, щоб хтось за мене платив». Або інший вид гордості: «Я нікого не вбив, нічого не вкрав, я не маю ніяких гріхів. Я добрий і Бог мусить мене спасти за мої добрі діла». А це велика помилка.

Ми спасенні тільки тому, що Ісус помер за нас на хресті!

 

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Гал. 2,21

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Серпень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання»

Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)