Роздуми над Словом Життя Рим. 4,13

«Бо ж не через закон була дана обітниця, зроблена Авраамові чи його потомству,
що він буде спадкоємцем світу, але через оправдання віри»

Що означає спадкоємець? Боже слово говорить, що коли ми діти, тоді і спадкоємці. А як ми стаємо Божими дітьми? Приймаючи Ісуса. «Які ж прийняли Його, тим дано право дітьми Божими стати, які в Ім’я Його вірують» (Ів.1,12). Спасіння, яке Ісус криваво виборов на Голготі, ми дістаємо даром, як спадщину, через віру. І для інших людей ми повинні випрошувати ласку, щоб прийняли Ісуса і також мали участь у цій спадщині вічного життя після смерті.

Що означає стати спадкоємцем світу? Тут не йдеться про установлення свого панування над світом для своїх фізичних потомків, як це до сьогодні неправильно пояснюють деякі євреї. Йдеться про здобуття душ для Бога! Людські душі в часи Авраама перебували під владою демонських сил у всесвітньому поганстві, де поклонялися різним божкам. Сьогодні ми знаходимося в подібній ситуації. Треба, щоб і ми здобували світ для Христа, тобто щоб молитвою віри виривали душі з-під влади духа брехні і смерті, тобто диявола. Вірою ми повинні дати простір Божій всемогутності і любові для їх спасіння. Тут здійснюється Ісусове слово: «Віра – це те, що перемагає світ».

Тому такою важливою є молитва віри – саме в наш час, коли відбувається психологічна та духовна боротьба з силами темряви. Апостол Павло в посланні до Ефесян пише: «Нам бо треба боротися не проти тіла й крові, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах» (Еф. 6,12). Треба знати, що людськими силами не переможемо. Тому і ми потребуємо віру Авраама: з одного боку, для нашого особистого спасіння, де віра спрямована на Христовий хрест і Його відкупительну жертву за нас, а з іншого боку ми повинні у вірі піднімати духовні гори зла і демонічних сил. Ісус сказав: «Істинно кажу вам, що хто скаже цій горі: „Піднімися і кинься в море!ˮ, та не сумніватиметься у своїм серці, лише віруватиме, що станеться те, що каже, то буде йому так» (Мр. 11,23). Підіймати фізичні гори ми не потребуємо, а для підйому духовних гір демонічних сил, які окуповують цілі території, не допоможе навіть найсучасніша техніка, але тільки сила віри, якою ми з’єднані з Ісусом розіп’ятим, а одночасно й воскреслим. Зокрема, ми повинні також і в пророчій молитві (Єз. 37), принаймні раз на тиждень, найкраще у Святій годині, стояти у вірі за воскресіння сухих кісток. Так здобуваємо світ для Христа! Так співпрацюємо з Ісусом у спасінні безсмертних душ!

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 4,13

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)