Проповідь Патріарха Іллі на свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії

Сьогодні, на свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, нас повинна сповнити велика радість: «Ми не діти рабині, але діти вільної» (Гал. 4,31). В історії людства були дві жінки: першою була Єва, а другою – Марія. Через першу на людей перейшов гріх і рабство диявола, а через другу приходить Божа ласка і справжня свобода. Саме тому останнє слово Ісуса з хреста до нас – до майбутньої Церкви, яку представляв апостол Іван – звучить «Ось Мати твоя!». Потім Боже слово каже: «І від тієї години той учень прийняв Її до себе». Прийняти Марію – це дуже потрібна річ, щоб потім могти бути правдивими синами і дочками Непорочної – Тої, яка є вільною і наступає на голову диявола, жорстокого змія.

Ісус – Бог – став людиною, щоб визволити нас з рабства гріха. Він приніс нам благодать, через яку до нас приходить визволення. Марія була наперед охоронена від первородного гріха, а тому і від кожного іншого гріха. Бог оберіг Її, бо Вона мала стати Матір’ю Ісуса Христа. Вона є кехарітомене – повна благодаті. Так Її привітав ангел, як написано в першій главі Євангелія від Луки.

Первородний гріх – це втрата Божої благодаті. Марія вже наперед була охоронена від нього. Ми дуже часто говоримо про первородний гріх. Чому? Бо це суть всього богослов’я. Коли людина усвідомлює реальність гріха, потребує визволення. Однак ліберальні теології і різні психології кажуть, що гріха не існує.

Але з іншого боку, існує друга крайність – законництво, яке знову ж таки лише накидає на людей невиносні тягарі: «Цього не можна, того не можна!». Людина під ними падає і не може їх нести. На кінець здається і каже: «Таке християнство нікудишнє». Але ні перша, ні друга позиція не є правильною. Ми повинні ходити в правді і мати правдиве ставлення до гріха, який бачимо на кожному кроці. Вже навіть у маленькій дитині є егоїзм – вона постійно каже тільки «я, я, я …». Цей егоїзм є в кожній людині, незалежно від віку. Але з іншого боку, Бог дає в серце людини Свою благодать. Тому в нашому серці постійно ведеться боротьба між темрявою, – інфекцією первородного гріха в нас, якій ми всі підлягаємо, – і Божим Царством, яке також є в нас, бо в нас є Ісус. Можемо сказати, що слова пророка Давида: «в гріхах зачала мене мати моя», стосуються кожного з нас. Але сьогодні ЗМІ та західні теологи намагаються стверджувати, що гріха не існує. Це професійні брехуни. Те, що вони проповідують і пропагують – це самогубство не тільки християнства, а й моральних та природних засад.

Вони ведуть людство до геноциду. Але ми не можемо будувати своє життя на брехні. Тому в нашому житті йдеться про боротьбу з брехнею. Диявол є батьком брехні та вбивця. Однак Пресвята Богородиця наступає йому на голову. Боже слово каже: «Той, хто з правди, чує Боже слово» (Ів. 18,37). Хто не з правди, не чує його. Є люди, яким навіть можете сказати правду, але коли прийде перша спокуса, відразу ж правду відкинуть, не витримають бути їй вірними. Однак є інші люди, які мають тверезе мислення і вміють відрізняти правду від брехні.

Якщо ми відкриємося Ісусові і пізнаємо правду, тоді також зуміємо відрізнити брехню, яку Божий ворог постійно повторює. Він і його слуги брешуть, брешуть і брешуть. Все перекрутять і обернуть догори ногами. Це технологія диявола. Він знає, що люди клюнуть на брехню і повірять їй. Хто не з правди, той не чує Боже слово. Але ми повинні боротися за правду. Ми – сини і дочки вільної, а не рабині. Нашою Матір’ю є Пресвята Богородиця. На Неї надіємося. Вона дала нам Ісуса Христа, який є нашим спасінням. Вона наступає на голову диявола, який прагне геноциду всього людства через брехню – обіцяє золоті гори, але потім заведе людей в пастку і насміється над ними. Ісус є правда і життя. У Ньому є наше спасіння. Небесний Отець дає нам Ісуса через Пресвяту Богородицю. Так до нас приходить спасіння. Сьогодні кожен з нас може усвідомити, яке є його відношення до неї, і може обновити його тим, що в дусі стане під хрестом і прийме Пресвяту Богородицю до свого серця. Під Її проводом ми дійсно станемо Її синами та дочками. Вона – наша добра мати. Довірмо усе своє життя в Її руки.

Завантажити: Проповідь Патріарха Іллі на свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)