Роздуми над Словом Життя Рим. 4,3-4

«Що бо говорить Писання? Повірив Авраам Богові, і це йому було пораховано за оправдання. То́му, хто виконує якусь роботу, заробіток рахується не як ласка, але як щось належне»

Тут Боже слово підкреслює приклад Авраама. В попередньому вірші написано: «Бо коли Авраам оправдався ділами, то він має похвалу, але не перед Богом». І тоді слідує: «Повірив Авраам Богові, і це йому було пораховано за оправдання». Щодо Бога людина чинить надзвичайну неправедність – гріх. Божа святість безмежна, тому і образа Бога заслуговує найбільшої кари. Якщо людина образить, наприклад, свого друга, то заслуговує на покарання. Якщо образить директора на роботі, то приходить більша кара. Якщо б під час війни образила командира, її б чекала найбільша кара. Отож чим більший авторитет, навіть якщо й зневажений однаковим способом, то тим більше покарання. А Бог є найвищим, тому і Його образа справедливо заслуговує найвищої кари. Ми можемо образити Бога своїм гріхом, але ми не можемо винагородити образу своїми вчинками. Образу може справедливо винагородити тільки той, хто рівний Богу, а це Божий Син. Цю образу Він винагородив на хресті своєю смертю. Він взяв на себе кару за наші гріхи – кару справедливу.

Треба усвідомити, що таке ласка. Ласка – це коли на щось ми не маємо права, а все ж це отримуємо. За нас заплатив хтось інший, а нам це дано вже даром. З нашого боку є лише одна умова – щоб це вірою прийняти.

Заробіток – це коли людина отримує справедливу винагороду за свою працю. По відношенню до Бога не можемо вимагати справедливої заплати за свої вчинки, якими б добрими вони не були. Єдиний, хто має право вимагати за свій вчинок справедливу нагороду – це Ісус. Він справедливо заплатив за наші гріхи. Для нас справедливою нагородою за наші вчинки була б смерть, бо відплата за гріх – смерть. Ісус замість нас взяв на себе справедливу відплату за наші гріхи – смерть, і так здобув право дарувати нам ласку. А від нас вимагає мінімум – віру.

Завантажити: Роздуми над Словом Життя Рим. 4,3-4

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Серпень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лип    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«І, таким чином, як через переступ одного на всіх людей прийшов засуд, так через чин справедливості одного на всіх людей приходить життєдайне оправдання»

Рим. 5,18 (від 12.08 до 26.08.2018)