Роздуми над Словом Життя 1 Ів. 5,11-13

«І ось це свідоцтво: Бог дав нам життя вічне, і це життя –  у Його Сині.
Хто має Сина, той життя має; хто ж Сина Божого не має, той життя не має.
Я вам писав це, щоб ви знали, що маєте життя вічне – ви, що віруєте в Ім’я Сина Божого»

Перед цим Божим словом сказано: «Коли приймаємо свідоцтво людське, то свідоцтво Боже більше. Таке бо свідоцтво Боже, що Він нам свідчить про Сина свого. Хто вірує в Сина Божого, той має в собі це свідоцтво. Хто не вірує в Бога, той неправдомовним Його робить, бо не вірить свідоцтву, яким Бог свідчить про Сина свого» (вірш 9-10). А після цього написано: «І ось те довір’я, що ми маємо до Нього: коли просимо щось, згідне з Його волею, Він вислухає нас. І коли знаємо, що Він вислухає нас, чого б ми не просили, то знаємо, що одержуємо те, що просили» (вірш 14-15).

Слово життя: «І ось це свідоцтво: Бог дав нам життя вічне, і це життя –  у Його Сині».

Хто дав нам вічне життя? Бог

Де є те вічне життя? У Його Сині.

Що таке вічне життя? Це не життя тут, на землі, яке триває в середньому 70-80 років і пов’язане з  хворобами, клопотами, різними зрадами і гонитвою за минущими марнотами. Вічне життя полягає не тільки в тому, що воно триває вічно, але це життя без страждань, без болю, життя в невимовній радості, яке ніколи не закінчується. І це життя в Бозі, про яке сказано: «Ані око не бачило, ані вухо не чуло, що Бог приготував тим, які люблять Його».

Ми є тут, на землі, але вже тут можемо мати вічне життя – ще не в повноті, але як в насінині міститься майбутнє дерево, так і ми вже тут маємо в зародку Боже життя.

Хто має і хто не має Божого життя? Відповідь: Хто має Сина, той має життя; той, хто не має Сина Божого – той не має життя. Треба усвідомлювати собі заклик апостола, який пише тим, які увірували в  Ім’я Сина Божого – щоб вони знали, що мають вічне життя.

Якщо б хтось запитав: Чи ти маєш вічне життя? Якщо відповіси: «не знаю» або «це виявиться аж після смерті», то це погана відповідь. Ти повинен знати: якщо я маю Сина, то вже сьогодні маю вічне життя! І в цьому не сумніваюся, бо Святе Письмо свідчить про те, а Боже свідоцтво є більшим, ніж будь-яке людське свідоцтво.

 

Завантажити: Роздуми над Словом Життя 1 Ів. 5,11-13

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA for-you-jesus-ua voskreslyj-isus-vhodyt-cherez-osobystu-molytvu ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god

Календар

Листопад 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Слово життя

«Якого видав Бог як жертву примирення, в Його крові, через віру, щоби виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх»

Рим. 3,25 (від 19.11 до 03.12.2017)