Антоніо Соккі, «Lo Straniero»

Антоніо Соккі, італійський журналіст і письменник. Народився 1959 р. в Сієні. Найбільш відомий завдяки статтям і книгам на католицьку тематику.

Закінчив Сієнський університет, навчався в літературного критика Франко Фортіні. Працював в тижневику «Il Sabato», був редактором «30 Giorni» і «Il Giornale». Також співпрацював з іншими італійськими ЗМІ, в тому числі з «Il Foglio», «Libero» і «Panorama».

В 2002-2004 роках він був автором і ведучим програми «Excalibur». З 2004 року працює директором коледжу радіотелевізійної журналістики в Перуджі. Тим часом став найбільш популярним католицьким автором в Європі.

Під час свого паломництва до Фатіми 13 травня 2010 р. Бенедикт XVI передбачав, що на соту річницю об’явлення Пречистої Діві Марії (2017) світ побачить тріумф Непорочного Серця Діви Марії. Але 12 травня 2017 р. Папа Бергольйо по суті зліквідував Фатіму і послання Матері Божої.

У своїй проповіді Бергольйо читав, слава Богу, нормальний текст, підготовлений богословами Святого Престолу, що працюють над канонізацією дітей-пастушків, де навіть є коротка згадка про пекло (згідно зі стратегією Бергольйо). Але коли сьогодні він промовив правдиво берголіанську проповідь, сталося щось неприємне. Мабуть, він прибув до Фатіми саме тому, щоб промовити слова, які суперечать всьому, що досі було сказано в святині іншими папами, які прийшли сюди як паломники.

Відкритий рахунок

Те, що Бергольйо мав незведені рахунки з Фатімою, можна припустити також тому, що під час полемік на синодах (про прийняття чужоложників) часто цитувалися слова сестри Луції, з яких було цілком ясно, якими помилковими є модерністські теорії, які Каспер приготував для Боргольйо.

Кардинал Карло Каффарра, який боровся і захищав католицьку віру, а потім став одним з протагоністів дубії, повідомив про те, що коли Іван Павло II доручив йому заснувати Папський інститут з вивчення шлюбу і сім’ї, він писав сестрі Луції та попросив її про молитву. І на диво, візіонерка йому відповіла довгим листом, в якому говорилося, що останнє протистояння між Господом і царством сатани буде стосуватися сім’ї і шлюбу. «Не бійтеся, – додала вона – бо хто працює для святості шлюбу і сім’ї, завжди буде битий і на нього нападатимуть всякими способами, бо це вирішальний пункт». І закінчила: «Але Марія йому вже розчавила голову».

На загал, можна зрозуміти, що Бергольйо не був прихильний до Фатімських появ, бо тут було видіння пекла, заклик до навернення і покаяння, а також пророцтво про наступ (атеїстичного) комунізму, чиї злочини, а особливо переслідування християн, залили кров’ю ХХ століття. Усі ці теми Бергольйо не подобаються. Навряд чи хтось би таке придумав, що він вирушить в цю поїздку саме тому, щоб знищити Маріїну появу і послання.

Безпрецедентний виступ:

Руйнація

Виступ на чуванні в п’ятницю є вирішальним (обряд благословення свічок). Тут Бергольйо не те що зовсім не згадав ні про пекло, ні про безбожний комунізм, але прямо заперечив слова та пророцтво Пречистої Діви Марії і буквально висміяв послання Луції.

Все ж, реальність є така, що центральною темою Фатімських появ було видіння жахів пекла, яке побачили пастушки. Заради цього Пречиста Діва з’явилася: Вона висловила свій щирий біль над стількома пропащими душами, які летять у прірву, і застерігала перед атеїстичним комунізмом (який за декілька місяців запанував в Росії). Вона закликала до навернення і покаяння, щоб уникнути вічної погибелі і катастроф, які через роблення зла скликаються на людство і на світ.

Бергольйо їхав до Фатіми, щоб все заперечити

Однак Бергольйо наголосив, що це велика несправедливість щодо Бога і Його милосердя, коли стверджується, що передусім Він засуджує і карає гріхи, бо в першу чергу треба підкреслити, що вони прощені Його милосердям. Він повторює: «Ми повинні ставити милосердя понад справедливість і суд». Про що ж йому йдеться? Очевидно, що об’єктом його критики є Фатімське послання – так, як його передала сестра Луція. Однак візіонерка лише повторювала слова самої Пресвятої Богородиці.

Є три можливості: або Бог, на думку Бергольйо, не є достатньо милосердний і помиляється, коли засуджує стільки душ на вічне покарання; або Бергольйо не вірить в появу; або звинувачує прямо Діву Марію, що Вона вчинила велику несправедливість щодо Бога.

А чи взагалі вірить?

Те, що Бергольо дійсно не вірить у появу і чуда, – це більш, ніж припущення, бо він сам це сказав в розмові, поданій в книзі «Небо і земля»:

«Я маю велику недовіру до випадків оздоровлення, передусім тоді, коли йдеться про появи і видіння. Це речі, які змушують мене опонувати. Бог не є подібним до Коррео Андреані, який виробляє серії послань».

Бергольйо практично заявляє, що вірить в Бога, але аж ніяк в католицького Бога. Востаннє він сказав це відкрито Е. Скальфарі: «Я вірю в Бога, але аж ніяк не в Бога католицького».

Також мусульмани і масони, так би мовити, можуть підписати подібну заяву. Але не католики.

Проблема полягає в наступному: це людина, яка будучи папою в Католицькій Церкві, хоче завести Церкву за межі католицизму. Тому вчора він висміював страх з пекла і материнську пересторогу Богородиці перед вічною загибеллю.

Божа Мати

Бергольйо прямо замірився на народну побожність до Діви Марії, коли іронізував: «Святий образок, до якого хтось прибігає, щоб здобути прихильність за низьку ціну». З цього видно його погорду над побожністю католицького народу, і він знову замірюється проти Луції, яка начебто передала нам карикатуру Богородиці: «Вона зображає Марію своєю суб’єктивною чутливістю; бачить Її як ту, Яка затримує руку Божої справедливості, готової карати».

Це гідне обурення явне заперечення Фатімского, а також Ласалетського послань (обидва послання признані Святою Церквою).

Страх Божий

Як я вже сказав, перестороги Богородиці перед небезпекою вічної загибелі, Бергольйо подає навиворіт: «Ми повинні ставити милосердя понад суд». Це його суб’єктивна ідея-фікс, згідно якої ми всі будемо спасенні, а тому не потрібне навернення, і тим більше покаяння. Це причина того, чому в п’ятницю він не згадав про пекло. З усіх цих причин Бергольйо робить висновок: необхідно, щоб ми позбулися «страху перед Богом», якого нас вчить Діва Марія.

Він каже: «Відкиньмо на бік всі форми страху і боязні, бо це не належить тому, хто є люблений». Жодної згадки про страх Божий.

У своїх виступах за останні місяці він відкидає Бога, якого проповідує Церква (не існує католицький Бог), висміює Трійцю (також всередині Пресвятої Трійці всі сперечаються за закритими дверима, в той час як зовні є образ єдності), насміхається з Божого Сина (Ісус трохи жартує) і доходить до прямого богохульства, кажучи, що «Ісус на хресті став дияволом». А тепер він топче Фатімське послання і образ Діви Марії, яку вшановує католицька побожність. Тому я запитую: Яку ще іншу руйнацію нашої віри він мав би представити, щоб відкрити очі своїм захопленим обожнювачам?

Завантажити: Антоніо Соккі, «Lo Straniero»

Оберіть мову

Пошук

Gallery

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA for-you-jesus-ua voskreslyj-isus-vhodyt-cherez-osobystu-molytvu ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god

Календар

Листопад 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Слово життя

«Якого видав Бог як жертву примирення, в Його крові, через віру, щоби виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх»

Рим. 3,25 (від 19.11 до 03.12.2017)