Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Християнство не має нічого проти спорту і здорової фізкультури. Але, на жаль, східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Цю правду від нас, європейців, навмисно приховують. Дзюдо, айкідо, тхеквондо – це дорога, життєвий стиль. Слово «до» означає дорога, але це не дорога до спасіння, а дорога до погибелі. Для християнина – це дорога відступництва (апостазії), тому що ці бойові мистецтва нерозривно пов’язані зі східними медитаціями та східними релігійними системами і практиками.

В китайському буддизмі говориться про т.зв. загальний космічно-моральний порядок, що міститься в понятті «дао». Східна псевдомістика побудована на фальшивій ідеї про прагнення людини до «гармонії» з т.зв. всесвітнім порядком. Поняття «інь» та «янь» зі всією своєю філософією також ведуть християнина до апостазії!

Однією з доріг, які ведуть нібито до «перевершення себе» і до пробудження в собі дрімаючих потенціальних можливостей – це т.зв. шлях воїна. Заволодівши власною душею і тілом (psyche і soma), нібито можна досягнути найвищого пізнання! Який обман! Адже тільки «в Христі є повнота всієї мудрості та пізнання…» (Кол. 2, 3-4).

Медитація, пов’язана з боротьбою, полягає у відкриванні джерел т.зв. енергії «чі». Борцем оволодівають сили, які його оточують і які він собі усвідомлює. (Примітка: Але що це за сили? Це демонські сили, про які говорить Святе Письмо. Ці сили не мають нічого спільного з фізичними силами, які наука може ідентифікувати. Цілком зрозуміло, що ця система побудована на релігійному поганському фундаменті і побудована на самообожненні, на гордості, яка Божу любов і Богом запропонований середник до спасіння вважає глупотою. Вона йде іншою дорогою і слухає свого божка, який уже в раю сказав: «Будете, як бог!» (Бут. 3, 5)).

Техніки:

1) Карате – користується характерним для філософії методом, який також є в основі йоги – перетворення людського духа через культивування тіла! Карате також проповідує спасіння власними силами без Божої благодаті. Хігаонна, 10-ий дан, стверджує: «Я цілковито не відкидаю ідею спортивного карате, яке дуже популяризувало наше мистецтво, але справжнє карате, як глибока ріка: коли обмежимо його тільки до спорту – воно втрачає свою суть. Наша мета – не перемога на змаганнях, а вчення і поширення цього вчення! Це реалізується через передавання технік і ката (комбінація прийомів), які ми успадкували від предків і мусимо їх передавати майбутнім поколінням!». Під час т.зв. великих обітів, які відповідають восьми дорогам буддійської традиції, адепт карате обіцяє: «Буду завжди слухатися Будди, Дгарми і Санґги». Також обіцяє «здійснити реінкарнацію»: «Буду завжди наново родитися в сприятливих умовах і поширюся до цілого космосу». (Коментар: Це вже не має нічого спільного з християнством. Реінкарнація заперечує: 1) безсмертну душу; 2) особистого Бога; 3) небо і пекло. Це втрата природньої віри і віри в Христа, без якого ніхто не може спастися. «Хто не увірує, той буде осуджений» (Мр. 16,16). Віра в реінкарнацію є перешкодою до спасіння.)

Позиція християнина

Антибіблійне вчення і погляди, пов’язані з цим «спортом», можемо звести до таких пунктів:

  1. Цілковитий послух Будді, а не Господу Ісусу!
  2. Реінкарнація – заперечення Євангелії.

Пропагатор Хігаонна стверджує: «Карате не можна обмежити до спорту, бо так воно втрачає свою суть… Його мета – поширювати вчення через техніки і ката». Яке вчення? Яку філософію? Філософія, яка лежить в основі карате, має свої коріння в буддизмі і пропагує пантеїзм, а також культ насилля. Така філософія і таке вчення несумісне з християнством!

Свідоцтво студента:

«Я виріс в зразковій християнській сім’ї. Як будь-яка молода людина, я хотів чимось виділятися і стати чемпіоном. Прикладом для себе я обрав вчителя Міягі, засновника стилю годзю-рю. Я вступив в школу карате, де навчали саме цьому стилю. Тренування були не з легких, але я це освоїв. У той час я закінчив навчання в середній школі. На будівництві, де я почав працювати, познайомився з корейцем на ім’я Корйо. Поступово ми стали хорошими друзями. До теми «бойові мистецтва» ми дійшли пізніше. Він пояснював мені, чим насправді є бойове мистецтво. Саме цей чоловік привів мене до кореня всієї цієї системи – до прийняття бойового духа. Його можна прийняти за допомогою медитації, під час якої людина свідомо відкривається злому духові, який в неї увійде, перетворить і розбудить бойовий дух. Він відділить її від Ісуса і з її нутра почне виливатися тільки зло, ненависть і гнів. Тоді в кожній людині вона буде бачити тільки ворога. Замість спокою, в душу вселиться хаос, вона поступово втратить віру і замість неї отримає якусь нову силу.

Я жив у брехні, думаючи, що перебуваю на правильному шляху. Але прийшла ситуація, коли я був скинутий з коня, як Савло на дорозі в Дамаск. Господь Ісус врятував мене через істинних християн, які вказали мені дорогу до живого Ісуса і з вірою за мене молилися. Тоді я в страшних болях впав на землю, і, скорчившись, кричав. Брати молилися. Раптово біль відійшла і я, нарешті, визнав: «Легко я демона прийняв, але важко він виходив!». Дякую Господу Ісусу, який є Переможцем над силами темряви. Він звільнив мене, зцілив і покликав слідувати за Ним. ВІЧНА ЙОМУ ЗА ЦЕ СЛАВА!».

У бойовому мистецтві основними є не спорт і фізкультура. Бойове мистецтво це шлях прихованого духовного відступництва від християнства.

2) Дзюдо

Початківцю дзюдо представляють тільки як спорт. Винятком є пропонована література, яку він читає і яка часто просякнута антихристиянською філософією. Так молодий адепт дзюдо почне симпатизувати поганським релігіям. Пізніше, коли вже без дзюдо він «не може жити» і коли побачить, що без медитації та відкриття себе т.зв. «енергіям» не може досягти більших успіхів, повністю відкривається цій релігійній системі, з якої походить дзюдо. Таким чином дзюдо стає підлою пасткою для тисяч молодих християн, які через цей спорт втрачають вічне життя внаслідок відпаду від Христа.

Від 20-ої олімпіади в Мюнхені (1972р.) бойове мистецтво стало олімпійським видом спорту. Й. Язарін, який писав про духа дзюдо, підмітив: «Ті, які вважають дзюдо лише спортом, а силу і перемогу – єдиною метою, помиляються! Справжньою перемогою є наше визволення – повна еластика духа, який керує тілом».

Християнин запитує: Для чого необхідно мати еластичного духа? Кого слухає цей дух, який згодом управляє тілом? Він слухає Бога, чи демонів (т.зв. енергій)? І яке потім визволення? Від чого? Адже найбільшим рабовласником є диявол, гріх і «стара людина» в нас! Від цих трьох рабовласників може визволити тільки Бог! Ісус ясно говорить: «Коли ви перебуватимете в Моїм слові, спізнаєте правду і правда визволить вас» (Ів. 8,32).

3) Айкідо

Ця японська назва означає «дорога, яка веде до з’єднання з універсальним духом». «Кі» – означає енергію, силу духа, яка нібито знаходиться в космосі – це орієнтальна філософська категорія. «Ай» – означає гармонію і співпрацю, а «до» – дорога. Засновником айкідо був Моріхей Уесіба. Він відкинув бій і створив дорогу гармонії з космічними енергіями. Він сказав, що той, хто відкриє таємницю айкідо, має цілий всесвіт у собі і може сказати: «Я є цілим світом».

Коментар: Як можна серйозно сприймати людину, яка вважає себе цілим світом? І хто може з нею витримати? «Раптом я відчув, що цілий світ затремтів в своїх основах і золотиста духовна енергія, зроджена з землі, оточила моє тіло. Я відчував цю ясність думки і тіла». Це одержимість злим духом (який в Біблії називається ангелом світла) або втрата здорового глузду. «Я зрозумів мову птахів (прим.: щоб розуміти мову птахів, спочатку треба мати курячий розум) і почав розуміти божественні наміри. Саме тоді я осягнув просвічення…». Просвічення від кого? Від Бога, який є Правда, чи від диявола, який є духом брехні?

Позиція християнина:

Айкідо – це не спорт, а дорога до з’єднання з т.зв. універсальним духом (ангелом світла)! Що або хто приховується за цим т.зв. універсальним духом?! Чи це не є той дух, який прийняв подобу змія і сугестивно виступив проти Божого Слова, щоб піддати Його сумніву і зловити в пастку перших людей, обіцяючи їм, що матимуть надзвичайне знання (просвічення), надзвичайну силу і що будуть як Бог! (див. Бут. 3,1-7).

«Ай» – означає гармонія, співпраця. Але з ким? З єдиним правдивим Богом, який є любов’ю? З його Сином, який є єдиним і правдивим Спасителем? З Духом Святим, який вводить нас до таємниці спасіння і тільки в Ньому можемо кликати до Бога: «Авва-Отче»?! Ні! Нам подають іншого, прихованого бога з малої «б». Йдеться про іншого духа з малою «д»! Гармонією і співпрацею тут є самообожнення, відпад від правдивого Бога та ідолопоклонство!

«Кі» – це дух, але не Дух Божий! «До» – це дорога ідолопоклонства, дорога до погибелі!

4)Тай-чі

«Борець» тай-чі махне дугоподібним порухом руки і його суперник падає на землю.

На сьогоднішній день тай-чі є чимось дуже модерним і поширеним. Сьогодні в кожному великому місті проводяться курси тай-чі.

Свідоцтво: Під час вивчення методів реабілітації я мала можливість ознайомитися з тай-чі. Його нам рекомендували як лікувальну гімнастику. Відразу перша лекція починалась практикою розслаблення енергетичних каналів і працею з енергією «чі». Праця з «енергіями» в тай-чі є на першому місці. Отже, не підкріплення і розслаблення м’язів, як можна було б очікувати, але введення у світ фальшивої духовності. Кожна лекція починалася «звільненням заблокованої енергії» та концентрацією. Під час комплексу тренувань тай-чі (окремі частини якого людина поступово вивчає) наголошується на синхронізації дихання з точним і повільним виконанням вправ, які часто імітують рухи звірят. Що в цьому небезпечного? Працюючи з т.зв. енергіями, людина відкривається невідомим духовним силам, які їй підпорядковуються (від цього зростає гордість), набуває досвід з т.зв. теплом (відчуття тепла, тепло в руках…). На тай-чі ходять люди, спраглі духовності, і тут її знаходять, особливо жінки, які сприймають його як своєрідний східний танець. Людина почувається духовною і йде далі: чакри, аури, медитації, всі східні релігії… Вона попадає в пастку, зовсім цього не підозрюючи. Це дорога поступового відпаду від живого Христа і заміни Святого Духа на духа «ангела світла» – диявола.

В бойовому мистецтві немає місця для любові, тут усе спрямоване на «еґо», гордість, на дорогу фальшивого самоспасіння! Самолюбство веде до самообожнення. Це дорога («до») в пекло, яка в своїй гордості відкидає пізнання істинного Бога і єдиного Спасителя Ісуса Христа та закінчується поклонінням тваринам, як богам. Це дорога («до»), що веде до вічної погибелі.

Висновок: Християнство не має нічого проти спорту, але східні бойові мистецтва – це не тільки спорт. Вони нерозривно пов’язані з поганською духовністю, яка заперечує суть християнства і спасіння в Ісусі Христі. Те, що це не тільки спорт, стверджують і відомі авторитети східних бойових мистецтв! Це було б гріхом, якби ми – пастирі – мовчали і не застерігали молоде покоління від цієї надзвичайно серйозної реальності: фальшивої духовності!

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

+ Методій, ЧСВВр   + Тимотей, ЧСВВр

єпископи-секретарі

 

9.01.2016р.

 

Завантажити: Шукай правду! 18 частина: Бойове мистецтво

Оберіть мову

Пошук

Gallery

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA for-you-jesus-ua voskreslyj-isus-vhodyt-cherez-osobystu-molytvu ua-voskreslyj-isuse ua-isus-chrystos-pomer-i-voskres ua-jesus-the-lamb-of-god

Календар

Листопад 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Слово життя

«Якого видав Бог як жертву примирення, в Його крові, через віру, щоби виявити свою справедливість відпущенням гріхів колишніх»

Рим. 3,25 (від 19.11 до 03.12.2017)