Шукай правду! 15 частина: Міжрелігійний діалог

В даний час відбувається підготовка до Всеправославного Собору-2016, основним завданням якого має стати просування міжрелігійного діалогу в Православну Церкву за прикладом відступницького Ватикану. Подаємо критичний аналіз т.зв. міжрелігійного діалогу. Сьогодні міжрелігійний діалог не тільки заблокував справжню місію, а й відкрив двері антимісїї всередині Церкви. На сьогодні єдине і правильне рішення – припинити міжрелігійний діалог і відкрити двері справжній реєвангелізації і місії.

Місія

По-перше, необхідно усвідомити, що Господь Ісус Христос не закликав нас до міжрелігійного діалогу (далі: МР-діалог) з поганами і світом, але наказав нам проповідувати Євангеліє. Якщо християни слухняні цьому наказу і проповідують Ісусове Євангеліє в повноті – без сумнівів і людських філософій – то це свідчення про правду і єдиний шлях до спасіння Бог завжди супроводжує чудами, ознаками та вигнанням злих духів, бо наблизилось Царство Боже. Чому сучасні теологи та ієрархи не мають цього досвіду? Бо не проповідують Євангеліє в повноті. Сучасні католицькі теологи і велика частина ієрархії, яка перебуває під їхнім впливом, замість проповідування Євангелія і справжньої місії просувають МР-діалог. Але ми зобов’язані проводити місію. Під час місії ми ризикуємо життям. Місія пов’язана з мучеництвом і свідченням в силі Святого Духа, інакше вона не була б місією. За поганськими релігійними системами стоїть дух брехні і смерті. Місію можна порівняти з діями рятувальників під час катастрофи на морі. З пасажирами потопаючого корабля не можна вести діалог. Їх потрібно рятувати! Порятунком для кожної людини є тільки Ісус Христос, ніхто інший. Хто відкине цю єдину, Богом дану можливість до спасіння, загине. Тому ми зобов’язані проповідувати Євангеліє поганам. Господь Ісус каже до Павла: «Я посилаю тебе до поган, щоб їм відкрити очі, щоб вони навернулися від темряви до світла і від влади сатани до Бога, та щоб вірою в Мене одержали відпущення гріхів» (Ді. 26,18) і були спасенні.

Антимісія

Вся система МР-діалогу побудована на брехні:

1) Примусово створюється фальшива думка, що погани мають рівноцінний шлях до спасіння, – а це брехня.

2) Не дозволяється проповідувати поганам Євангеліє в повноті і в силі, щоб вони могли навернутися і спастися, – а це злочин.

3) Також не можна проповідувати, що Ісус Христос єдиний Спаситель, – але така позиція є зрадою Христа і Церкви.

4) Беззастережно стверджується, що поганські практики і буддійські медитації нас збагачують, – але це великий обман.

Ведмежа послуга МР-діалогу

Християнська місія не тільки ліквідується, але самі монахи стають посередниками місії буддизму в самому серці християнства. Вони запрошують буддійських монахів у свої монастирі і роблять їм рекламу, щоб віруючі взяли участь в їхніх медитаціях. Таким чином, багато католицьких монахів та ієрархів стають найбільш ефективними посередниками антимісії. Це немовби пастирі замість пошуку втрачених овець приводили в кошару вовків, які потім роздирали б нещасних овець в самій кошарі. Прикладом цього є брати-ксаверіани в Італії, які опосередковують місії буддистам. Те ж саме роблять деякі бенедиктинці, єзуїти, кармеліти та інші антимонахи.

Головне питання

Ким є ми і ким є погани (зокрема, буддисти)? Якщо ми, як християни, навернулися і прийняли в повноті Божого Духа, то ми є свідками Ісуса і маємо Його Духа. Якого духа мають буддисти? Чи мають вони Духа Христового? Ні, буддисти не мають ні Божого Духа, ні Божого життя. Вони духовно мертві, мають духа смерті. Діалог з буддистом можна прирівняти до контакту з людиною, що має смертоносну інфекцію.

– Якщо до буддиста прийде ліберальний християнин, то буддиста він не наверне, але через відкритий МР-діалог сам заразиться інфекцією духовної смерті, яку потім перенесе на інших (антимісія).

– Справжній місіонер, який ставить в основу, центр і вершину місії проповідування спасіння в Ісусі Христі, Сині Божому, не вестиме діалог з поганами. Він, навпаки, проповідує Христа в силі Духа і вириває душі з-під влади сатани (див. Ді. 26,18), щоб вони спаслися. За це платить стражданням, а іноді навіть мученицькою смертю (наприклад, мученики в Японії).

Потрібно бачити діаметральну різницю між антимісіонером МР-діалогу і місіонером Христа. Перший заразиться цією інфекцією і внесе її всередину Церкви. Другий спасає душі від смертельної інфекції, а тим самим і від смерті.

Ми повинні критично і чесно визнати, що на ключових посадах в Церкві є люди (патріарх Варфоломій, папа Франциск, протоієрей Чаплін), які роблять рекламу фальшивій духовності, впроваджуючи її в семінарії і монастирі. Який парадокс: замість того, щоб застерігати від небезпеки поганства, через т.зв. МР-діалог вони завдають смертельний удар в саме серце Церкви.

Плоди МР-діалогу: замість Ісуса – Будда

Західна Церква смертельно паралізована духом історично-критичної теології (ІКТ) і фальшивою пошаною до поганства.

Цей дух поганства вигнав Святого Духа з Католицької Церкви. Більшість теологів замість того, щоб прийняти втілену Істину – Ісуса Христа, приймають східні філософії. Це відступництво від Христа до Будди відбувається в два етапи.

На першому етапі головну роль відіграє ІКТ. Дух атеїзму через це фальшиве вчення систематично вливається в душі всіх священиків в семінаріях, нищить спасительну віру і відношення до надприродного. Система ІКТ забирає життя і викликає духовний вакуум. На другому етапі в цей вакуум через т.зв. МР-діалог приймають «нову духовність». Таким чином, в духовну пустку приходить новий дух поганських релігій, про які, однак, вже не можна дискутувати – їх потрібно просто некритично і з пошаною приймати. Тут вже не допустимий ніякий діалог. Тут панує диктатура духа брехні і смерті. Так в семінаріях калічать майбутніх священиків. Ця система веде до підлого і прихованого самогубства всередині Церкви.

Який погляд на міжрелігійний діалог має св. Василій Великий? «Мала закваска квасить усе тісто» (1 Кор. 5,6). «Якщо таку велику шкоду наносять люди, які чинять гріх в питаннях моральних, то що можна сказати про тих, які пройняті фальшивим вченням про Бога?» (20 правило). Ця позиція св. Василія збігається з позицією Святого Письма. Там ніде не говориться про допустимість МР-діалогу. Плодом МР-діалогу, який Єва вела в раю зі змієм (драконом), була втрата життя – смерть (див. Бут. 3,19).

Біблійне ставлення до поган

Основні принципи:

1) З ким я говорю? Хто ця людина? Якого вона має духа?

2) Чому я говорю з нею (мета розмови)?

3) Спосіб розмови.

До п. 1) Якщо я говорю з буддистом, необхідно усвідомити, що він має якогось духа. Якого? Брехливого. Буддист вміє перекручувати. Він не зацікавлений в тому, щоб пізнати правду, але хоче поставити під сумнів мою правду про спасіння і засліпити мене уявною людською мудрістю. Але ця т.зв. мудрість є божевіллям, тому що зовсім не рахується з хрестом Христа і основними правдами, вираженими в християнстві. Якщо християнин вступає в контакт з буддистом, йому недостатньо мати правовірне вчення. Він повинен мати Духа Божого, мати Божу силу.

До п. 2) Християнин повинен мати лише одну чітку мету – в силі Святого Духа свідчити про Ісуса, щоб той, хто чує, увірував і був визволений із влади темряви. Отож завдання полягає в тому, щоб душа прийняла спасіння, яке є тільки в Ісусі Христі. Християнин повинен лаконічно висловити правду про Ісуса і вказати буддисту, що робити, щоб прийняти Ісуса і спастися.

До п. 3) Важливо знати, що це духовна боротьба: за людиною, яка має духа буддизму, є дух темряви. Християнин не сміє йому відкриватися.

Чеський священик-відступник Т. Галік, який просуває буддизм, подає норми т.зв. діалогу, які є абсолютно абсурдними. Християнин нібито повинен відректися правди і визнати, що правду має буддист. Це так, якби ми знали, що в одній склянці є отрута, а в другій – чиста вода, але в рамках діалогу відмовилися б від правди – випили б отруту і померли. Ми, християни, що володіємо істиною, зобов’язані проповідувати Євангеліє і рятувати душі, ми повинні мати до поган ясне євангелійне відношення. Слід пам’ятати, що коли християнин веде розмову з буддистом, то веде її з людиною, яка свій розум і волю відкрила духу брехні і є медіумом цього духа. Якщо дух, який його полонив, не буде переможений, то таку людину ніщо не переконає. Божа сила діє тоді, коли я живу з Ісусом і маю живий досвід з Його словом і з Ним самим.

Сьогодні МР-діалог замінює місію. Але місія має тільки одну мету – проповідувати Євангеліє тим, хто не знає Христа, щоб вони визволилися з-під влади диявола, і так отримали вічне життя. Місіонери були готові за свідчення про Христа пожертвувати навіть власним життям, щоб виконати Його наказ: «Ідіть по всьому світу і проповідуйте Євангеліє всьому створінню. Хто увірує й охреститься, той буде спасенний; а хто не увірує, буде засуджений» (Мр. 16,15-16). Водночас на них здійснилася обіцянка Христа: «Та ви приймете силу Святого Духа, що на вас зійде, і будете моїми свідками в Єрусалимі, у всій Юдеї та Самарії й аж до краю землі» (Ді. 1,8).

Нехай же нарешті буде дана правдива оцінка антиєвангелійної діяльності МР-діалогу за останні чотири десятиліття! Нехай відкриються духовні злочини та масове відступництво всередині Церкви, за яке МР-діалог несе відповідальність.

Ця антимісія, або т.зв. МР-діалог, має подвійний негативний вплив. По-перше, він блокує і перешкоджає проповідуванню Христового Євангелія поганам; а по-друге – робить з християн поган всередині Церкви. Це сувора реальність, яку прихильники т.зв. МР-діалогу не хочуть бачити. Насправді міжрелігійний діалог є зрадою Христа і Церкви.

Якщо християнин вступає в контакт з буддистом, він повинен добре знати свою ідентичність, бути вкоріненим у Христі, мати Його Духа і Його спрагу по спасінню безсмертних душ.

Ми, християни, маємо Правду і Життя, і навіть життя вічне. Але ми це втрачаємо, замінюємо фальшивими філософськими і поганськими системами, і так стаємо на шлях до загибелі. Яке ж це безумство сучасного відступницького християнства! Церкву можна порівняти з сім’єю. Уявімо собі, що батько сімейства почав би запрошувати додому хворих людей, які страждають від заразних інфекцій. Наприклад, запросить хворого на тиф і від нього заразяться діти. Але батько сімейства не звертає на це уваги і запрошує інших хворих з іншими видами інфекцій. Внаслідок цього діти вже майже не дихають і повільно вмирають від інфекційних хвороб. Це образ міжрелігійного діалогу. Хворим зустрічі зі здоровими дітьми не шкідливі, але дітям вони приносять шкоду. Так само і Божим дітям приносить шкоду нинішня духовна чума всередині Церкви. Хто відповідальний за це?

Якщо порівняти буддизм з Євангелієм Христа, то Євангеліє – це життя, а буддизм – смерть.

Порівняльна таблиця:

ХРИСТИЯНСТВО БУДДИЗМ
ІСНУВАННЯ БОГА
Має особистого Бога, Який створив видимий і духовний світ (ангелів…). Бога може називати Отцем і має до Нього особисте відношення. Не визнає особистого Бога як Творця (атеїзм). Замість цього поклоняється тваринам (хижим звірам) як богам.
ІСНУВАННЯ ДУШІ
Християнство рахується з духовною і безсмертною сутністю – душею (духом). Буддизм заперечує духовну сутність (душу).
ГРІХ
Правдиво вказує на реальність гріха, на корінь гріха в нас і показує плоди гріха – залежності, смерть, пекло. Не визнає реальності гріха. Не відрізняє правду від брехні, добро від зла.
СОВІСТЬ
Християнин керується Богонатхненним словом і совістю. Тоді розумом він здатний пізнавати правду. Буддист керується фальшивими філософіями і фальшивим просвітленням, т.зв. коанами, які вбивають совість і розум, щоб людина не могла пізнати правду.
ПРАГНЕННЯ ВІЧНОГО ЩАСТЯ
Св. Августин так висловлює це прагнення: «Ти створив нас для себе, о Боже, і неспокійне людське серце, поки не спочине в Тобі». Обіцяє щастя через фальшиві медитації і т.зв. нірвану. Але це обман і втрата Бога, а також справжнього і вічного щастя.
ВІДКУПЛЕННЯ
«Бо так полюбив Бог світ, що дав Сина Свого Єдинородного, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне» (Ів. 3,16). Каже, що відкуплення – це пізнання, що все є одно. Це самовідкуплення є абсурдом і хибним шляхом, який закінчується в пеклі.
ЛЮБОВ ДО ЛЮДИНИ
Християнство проповідує правду і любов (Ісус вчить нас любити людей). Справжня любов до хреста веде до спасіння (символом християнства і спасіння є хрест). Буддизм проповідує брехню і егоїзм (Будда вчить байдужості і навіть цинізму до людей). Цинізм коана і нірвани веде до загибелі (символ буддизму і загибелі – дракон).

Якщо поглянемо на буддизм, бачимо, що це вчення є абсурдом і міфом, що суперечить здоровому глузду і нормальному природному порядку в світі. Тут також не існує ніякої різниці між добром і злом, правдою і брехнею. Аргументи буддизму не мають об’єктивної раціональної основи, але виходять із суб’єктивного досвіду з фальшивою духовністю.

Християнство і Євангеліє, навпаки, базується на об’єктивних принципах і є у згоді з людським розумом. Воно правдиво дивиться на природний і духовний порядок, який є в світі, правильно розрізняє добро і зло, і має почуття об’єктивної справедливості.

Християни були і є зобов’язані проводити місію і спасати душі від дороги загибелі. Це Божа воля і вершина любові до Бога і ближнього.

Історично-критична теологія і міжрелігійний діалог сьогодні є найбільшою зрадою Христа і Його Містичного Тіла – Церкви. Тому на даний час існує єдине правильне рішення: припинити міжрелігійний діалог і відкрити двері для справжньої реєвангелізції і місії.

 

+ Ілля

Патріарх Візантійського Вселенського Патріархату

+ Методій, ЧСВВр           + Тимотей, ЧСВВр

єпископи-секретарі

http://vkpatriarhat.org/?page_id=22185

28.12.2015

Завантажити: Шукай правду! 15 частина: Міжрелігійний діалог (28.12.2015)

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Жовтень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Слово життя

«А коли ви з Христом воскресли, то шукайте того, що вгорі, де Христос перебуває, сівши по правиці Бога. Думайте про те, що вгорі, а не про земне. Бо ви померли, і життя ваше поховане з Христом у Бозі»

Кол. 3,1-3 (від 07.10 до 21.10.2018)