Божа психологія

Коли ми слухаємо Бога, то діє Божа всемогутність. А якраз диявол, і не тільки він, але й «стара людина» в нас, нас обманює. Коли люди повинні зробити щось для Бога чи для спасіння своєї душі, їм цього не  хочеться робити. Але який тиск спроможні створити слуги диявола, щоб майстерно змусити людину робити зло і гріх. Обдурять її, а коли вона зробить один крок, то втягнуть в цілу систему обману.

Ми – слуги правди. Але коли повинні і ми зробити щось добре і чогось зректися, то «стара людина» в нас не хоче, нарікає і робитиме все, тільки не Божу волю. Буде і сто разів жертвуватися, але не хоче робити те, що повинна. Це такий особливий опір. Ми мусимо навчитися ставити «стару людину» до правди. Але як? Мотивація: якщо зробиш поганий вчинок, то матимеш проблеми – хворобу, або хтось розповість про твої гріхи, будеш засоромлений… Людина потребує на себе бич і страх. Треба, як святий Прокоп, запрягти диявола разом зі «старою людиною» в плуг, щоб орали борозну для Христа. Друга рушійна сила є в підбадьоренні: поглянь, якщо це зробиш, то з цього отримаєш добро і вигоди! І людина під цим впливом зробить щось для Бога. А потім їй відкриються очі і вона з подивом сама себе запитує: «Як я могла бути такою сліпою і дурною?» Отож, мусимо святим обманом обдурювати «стару людину», щоб працювала для Божого Царства, інакше навіть не зрушить з місця. Людина буде жертвуватися за зло, радо дозволить себе обманути, навіть віддасть життя. Скільки мучеників має сатана, а скільки Ісус? Скільки людей перебувають у в’язниці, скільки людей помирають від СНІДу, а заради Ісуса? Так мало! Всі втікають, радше сто разів зрадять! Ми, як Петро: «Господи, навіть якщо б всі Тебе покинули, я – ні!» Але Петре, ти не знаєш «старої людини», не знаєш, що в тобі є. Первородний гріх має силу в брехні і страсі. Людина боїться того, чого не повинна боятися! Якби ж то ми мали такий страх перед пеклом, або з того, що люди побачать, як ми грішимо, і це буде дано до світла, а тому не будемо грішити – це був би святий страх! Але на жаль, такого страху ми не маємо. Коли потрібно зробити добро, відразу тремтимо: «А що скажуть люди, як на мене будуть дивитися?» «Тільки цю дрібницю зроби для Бога». Ні! Ми викрутимося: «Що скажуть сусіди? Будуть обмовляти мене, що я фанатик…». Людина нічого не зробить! Ви переконуєте її: «Але ж ти це робиш для свого спасіння». Ні! Не зрушиться. Це є той гріх і брехня в нас. А ми повинні навчитися правильно мотивувати себе та інших, щоб зробити добро, щоб мати з цього заслуги і здобути через це вічне життя. Це психологія Євангелія, Божа психологія. Ми повинні знати, як діє «стара людина», як вміє крутити, щоб не прийняти правди. Подивіться, які передбачливі слуги диявола. Вони знають, що досить людину похвалити, усміхнутися до неї… Вони це знають. А ми абсолютно не передбачливі. Не хочемо  упокоритися, зректися себе, вийти ближньому на зустріч… Як вони борються, щоб знищити Україну! А ми? Господи, якби ж то і ми були такими практичними в боротьбі за Твоє Царство!

 

Завантажити: Божа психологія

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Липень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Чер    
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Слово життя

«Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б»

Гал. 5,16-17 (від 15.07 до 29.07.2018)