Поява Томі

1) Роздуми над Божим словом

Тома в неділю Христового воскресіння більше, ніж інші учні, переживав боротьбу з сумнівами. Увечері, в неділю воскресіння, Тома не був свідком першої появи Ісуса учням. Коли він повертається до них, учні йому сповіщають: «Ми бачили Господа!». Тома не поділяє їхньої радості. Та новина, що Ісус з’явився за його відсутності, боляче торкається його і не дає позбутися смутку і невіри, які його опанували. Він відповідає: «Якщо не побачу на Його руках знаків від цвяхів і не вкладу свого пальця у місце, де були цвяхи, і руки моєї не вкладу в бік Його – не повірю!». Його вимоги звучать незмінно. Восьмого дня всі зібралися знову разом і з Томою. Тут між ними знову появляється Ісус так, як тиждень тому. І тепер двері були замкнені, а Ісус несподівано став посеред них. Він зразу звертається до Томи і майже дослівно повторює слова, які Тома промовив тиждень тому, не віруючи, що Ісус живий. Ісус чітко знає його вимоги. Тепер вказує на Свої прославлені рани і каже йому: «Простягни свою руку, і вклади у бік Мій. І не будь невіруючий, але віруючий!». Тома приступає до Ісуса і падає перед Ним на коліна. Він усвідомлює свою затверділість, неохоту вірити Богу і братам, та пиху, поєднану з цією невірою. Ісус з любов’ю дивиться на нього, а він зразу розуміє, що причиною усього його смутку є гріх пихи, що він просто не хотів прихилитися перед Богом. Тепер цілим серцем визнає: «Господь мій і Бог мій!» Ісус йому каже: «Що побачив ти Мене – увірував. Блаженні, що не бачили й увірували!».

Ісус хоче від мене, щоб я не залишався в темряві чи смутку, бо я часто подібний до Томи. В багатьох ситуаціях я не вірю в Ісуса, в силу Його воскресіння, ані в Його всемогутність. Я маю через покаяння (Мр.1,15) вийти зі своєї невіри і у вірі зустрітися з прославленим воскреслим Ісусом, своїм Господом і своїм Богом.

 

2) Цитування Божого слова (5 хв.):

Всі повторюємо: «Простягни свою руку і вклади у бік Мій» (Ів. 20,27).

 

3) Молитва згідно Божого слова (5 хв.):

Всі промовимо: «Є-го-шу-аа-аа-аа [*]», а один додає: «Прости мені мою невіру! Тепер визнаю: Господь мій і Бог мій!».

 

4) Спів (5 хв.):

Тепер особисто переживаю, що Ісус є моїм Господом, і моїм Богом. Пісня: «Емануїл». (Це слово означає – Бог – Ісус є з нами).

(поклін)

(поклін) 

 

___________________________________________________________________________________________________

[*] Оригінальна вимова Божого імені, так як його вимовляли сучасники Христа і Діва Марія, звучить «Yehoshuа» – «Єгошуа».

Як з живою вірою призивати Боже Ім’я? При видиху промов склад «Є» і усвідом присутність Бога Отця, при другому видиху – «ГО» усвідом присутність Бога Сина, при третьому – «ШУ» присутність Бога Святого Духа, а при «А» видихни довго, беззвучно. Потім після вдиху знову видихни «А», а потім ще втретє особисто переживи дану правду.

 

Завантажити: Молитовна брошурка для святкування неділі:

формат doc ,           формат pdf (версія для друку)

 

 

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-what-did-jesus-do-for-you isus-i-sjogodni-duchovno-prychodyt ua-chrystos-narodzujetsja ua-god-is-almighty ua-realize-in-prayer-jesus-is-here ua-the-life-of-a-christian-is-a-spiritual-battle

Календар

Лютий 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Січ    
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  

Слово життя

«Хіба не знаєте, брати, що закон панує над людиною, поки вона живе? Отак і заміжня жінка, поки живе чоловік, зв’язана з ним законом; а коли помре чоловік, вона звільняється від закону чоловіка»

Рим. 7,1-2 (від 10.02 до 24.02.2019)