Archive for Травень 11th, 2019

Слово Патріарха Іллі на Неділю Мироносиць

«Якже минула субота, Марія Магдалина, Марія, мати Якова, та Саломія купили пахощів, щоб піти та намастити Його. Рано-вранці, першого дня тижня, прийшли вони до гробу, як сходило сонце, та й говорили між собою: „Хто нам відкотить камінь від входу до гробу?” Але, поглянувши, побачили, що камінь був відвалений, ‒ був бо дуже великий. Увійшовши до гробу, побачили юнака, що сидів праворуч, одягнений у білу одежу, і вжахнулись. А він до них промовив: „Не жахайтеся! Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп’ятого. Він воскрес, Його нема тут. Ось місце, де Його були поклали. Але йдіть, скажіть Його учням та Петрові, що Він випередить вас у Галилеї: там Його побачите, як Він сказав вам”. І вони, вийшовши, втекли від гробу, бо жах і трепет огорнув їх, і нікому нічого не сказали, бо боялися» (Мр. 16,1-8).

Життя – це питання відношень

Наше життя ‒ це питання відношень. Йдеться про відношення до себе, до ближніх і до Бога.

Ми повинні любити! Яке наше ставлення до Триєдиного Бога?

Найбільша заповідь звучить: «Люби Господа Бога твого всім серцем, всією душею і всією силою». А друга подібна до неї: «Люби ближнього свого, як самого себе». Отож, маємо любити Бога, любити себе і любити ближнього. А ближнього потрібно любити, як себе. Але як по-справжньому любити себе? Так, щоб бути спасенним. Тобто мушу бути правдивим щодо себе, боротися з родовищем або ядром зла в собі – з первородним гріхом.

«Візьму вас до Себе»

Ісус каже: «Відійду, щоб приготувати вам місце. І прийду, і візьму вас до Себе» (Ів.14,3).

«Візьму вас до Себе» ‒ яке це радісне слово: в годину смерті Ісус візьме нас до Себе. Не диявол, а Ісус візьме нас до Себе. Господи, якби ж то ми з цим рахувалися, якби ж то ми цим тішилися! Згадаймо про тих мучеників з Єгипту, колишніх мусульман, які стали християнами і прийняли Ісуса, а потім були піддані пробі ‒ щоб зреклися Христа, зрадили Його. Але вони цього не зробили. Це були молоді чоловіки. Всім їм відрізали шиї, голови, і ще й зняли це на камеру. Нехай же вони будуть для нас прикладом. Вірю, що в той момент Ісус дав їм силу і вони пережили те слово: «Візьму вас до Себе, щоб і ви були там, де Я».

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed ua-live-in-intimate-communion-with-jesus ua-the-blood-of-jesus-cleanses-us-from-every-sin SONY DSC

Календар

Травень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Кві    
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Слово життя

«Бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б. А коли Дух вас водить, то ви не під Законом»

Гал. 5,17-18 (від 19.05 до 02.06.2019)