Archive for Квітень 17th, 2019

Як ми реагуємо, коли прийде випробування?

Наша гріхом зіпсута природа перебуває в позиції бунту проти Бога і ближніх. Як вона проявляється, коли прийде випробування?

Погляньмо на декілька прикладів зі Святого Письма. Ізраїльтяни, які перейшли Червоним морем, немов по суші, і були наочними свідками одного з найбільших чудес, крім багатьох інших в Єгипті, за кілька днів збунтувалися проти Бога, відлили собі золотого тельця і сказали: «Це наш Бог, що вивів нас з Єгипту». Це неймовірно, а все ж це реальність. Це «стара людина» в нас зі своєю зрадою. Або приклад з Нового Завіту: апостоли, які тільки тиждень тому на власні очі бачили воскресіння Лазаря, не прийшли на Голготу. Не стояли під хрестом, окрім Івана. Були паралізовані страхом, хоча й бачили багато чудес оздоровлення, визволення від демонів і навіть воскресіння.

Пошук визнання

Ісус зробив кілька чудес, щоб довести свою силу. Але цим Він прагнув для людини найбільшого добра – щоб пізнала Божу любов, навернулася і була спасенна. А в нас є все навпаки, бо коли ми зробимо якесь добро, то прагнемо визнання і похвали. Якщо нас ніхто не оцінить, ми сумні, що нас не похвалили.

Чому це так? Бо в нашій порушеній гріхом природі закодована програма шукання самого себе, а не Божої волі. А ще тяжче людина переживає, коли зробить щось добре і за це її скартають. Але Бог допускає це заради нашого очищення. Хоче, щоб ми вчилися покори. Наприклад, коли людина зробить якусь вагому річ, то мусить рахуватися з тим, що хтось інший з заздрості почне нищити це діло, хоча йдеться про Божу річ. Тоді треба бути як жебрак: хай навіть мене висварять, але Божу річ буду оберігати. Треба сказати собі: «Добре, це упокорення було для мене за мою гордість, але головне, щоб Божа справа була врятована».

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-the-duty-of-mission ua-the-essence-of-holiness ua-god-wants-us-to-obey-him-of-our-own-free-will ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed

Календар

Квітень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер   Тра »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Слово життя

«Мені бо милий, за внутрішньою людиною, закон Божий, але я бачу інший закон у моїх членах, який воює проти закону мого ума і підневолює мене законові гріха, що в моїх членах.»

Рим. 7,22-23 (від 25.08. до 8.09.2019)