Archive for Квітень, 2019

Великоднє пастирське послання

Христос воскрес!

Ми знову переживаємо свято славного Христового Воскресіння. Христос воістину воскрес, хоча й сьогоднішні західні богослови у своїй сліпій гордості заперечують цю найосновнішу правду віри. Плодом цих релігійних спекулянтів з духом невіри є Божа кара масового відпаду християн у Європі. До того ж, Європа потерпає від  гендерної ідеології, яка пов’язана з викраданням дітей із лицемірним обґрунтуванням, що начебто йдеться про захист дітей від т.зв. домашнього насильства. Крім того, Європа ісламізується, тобто йдеться про вимирання християнства. Так звані євро-цінності насправді є євро-збоченнями та євро-автогеноцидом.

Воскреснувши з мертвих, Ісус довів, що є Всемогутнім Богом, Господом неба і Землі, хоча й з любові до нас принизився аж до хресної смерті. В Його хресті і в Його смерті є перемога над гріхом і дияволом. Його Воскресіння ‒ це славний тріумф над смертю, і ми вже сьогодні через хрещення і віру беремо участь у Його новому житті, хоча й аж до своєї смерті повинні боротися з гріхом, дияволом і брехливою системою світу.

«Я ‒ Дорога, Правда і Життя»

Він є Дорога, Правда і Життя. Ісус не тільки говорив правду, але Він сам є Правда, вічна правда. Він є вічний Бог. А також Він є Життя, вічне життя. А це Боже життя Він дає і нам. Ми ‒ усиновлені Божі діти. А Церква – це Містичне Тіло Христа. Отож, Ісус сказав: «Я ‒ Дорога, Правда і Життя», ‒ і продовжує: «Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене»… Такою є правда: Ніхто не приходить до Отця інакше, як тільки через Нього. Це слова Ісуса. А також Він каже: «Я двері». Так, двері, через які можемо прийти до Отця. Відкупительна смерть Ісуса є тією вузькою дорогою, що веде до спасіння. Існує також широка дорога, яка веде до погибелі. А вузькою є дорога, яка веде до вічного життя.

Слово Патріарха Іллі про те, як Ісус умиває ноги апостолам

«Першого дня Опрісноків приступили учні до Ісуса й питають: „Де хочеш, щоб ми приготовили Тобі їсти Пасху?” Він відповів їм: „Ідіть до такого ось одного в місто й скажіть йому: Учитель каже: Час мій близько, тож у тебе споряджу Пасху з учнями Моїми.” Учні зробили так, як їм звелів Ісус, і приготовили Пасху. Коли ж настав вечір, сів Він до столу з дванадцятьма учнями» (Мт. 26,17-20).

Духовно увійдімо в горницю, де зібралися апостоли разом з Ісусом. Пасхальні свята пов’язані з обрядом жертвування агнця і з Пасхальною вечерею. Вони мають нагадувати вихід ізраїльського народу з єгипетського рабства. Ісус прийшов, щоб визволити людство з рабства гріха і диявола. Він гідний того, щоб ми Йому служили і любили Його! Але щоб ми змогли жити для Христа, Його любити і бути охочими Його наслідувати та померти за Нього, мусимо мати глибокий фундамент віри. Як каже Ісус, треба зайти на глибину. А тепер ми хочемо подивитися, якою є та глибина Божої любові, яку Ісус відкриває ввечері перед Своєю смертю у вузькому колі апостолів. Один з них, як репортаж, записав для нас ці внутрішні розмови.

Сім слів з хреста – І слово з хреста: „Отче, прости їм, бо не знають, що роблять!” (Лк. 23,34)

1) Роздуми над Божим словом:

«З Ним вели також двох інших злочинців, щоб їх скарати на смерть. Як прийшли на місце, що зветься Череп, там Його розіп’яли і злочинців, одного по правиці, а другого по лівиці. Ісус же сказав: “Отче, прости їм, бо не знають що роблять”». (Лк.23,32-34).

«Навіть якби всі Тебе відреклися, то я – ні»

Після того, як Ісус на останній вечері говорив про любов, Симон запитав Його: «Господи, куди Ти йдеш?» А що сказав Ісус? Він відповів: «Куди Я йду, ти тепер не можеш іти. Але потім будеш Мене наслідувати». Петро на кінець сказав: «І своє життя покладу за Тебе». «Поправді кажу тобі, ‒ мовить Ісус, ‒ перш ніж заспіває півень, ти тричі відречешся Мене». Що переживав Петро, коли Ісус це йому сказав? Здивовано казав собі: «Що це говорить про мене? Як відречуся? Я ж готовий навіть пожертвувати життям. І якби всі відреклися, то не я». Петро, мабуть, сумно дивився на Господа Ісуса: «Господи, за кого Ти мене вважаєш? Я тебе зраджу? Ніколи! Я ‒ ніколи!»

Проповідь Патріарха Іллі на Квітну неділю

На Квітну неділю згадуємо славний в’їзд Ісуса в Єрусалим, коли люди, взявши пальмові галузки, вийшли Його привітати і вигукували: «„Осанна! Благословен, Хто йде в ім’я Господнє, Цар Ізраїлів!ˮ. І знайшовши осля, Ісус сів на нього, як написано: „Не страхайся, дочко Сіону, ось іде твій Цар верхи на жереб’яті ослициномуˮ» (Ів. 12,13-15).

Що було причиною того, що так багато людей прийшло до Ісуса? Причиною було велике чудо  воскресіння мертвого Лазаря, який вже чотири дні був у гробі. Воскресіння Лазаря дуже драматично  описує 11 глава Євангелія від Івана: коли Ісус прийшов до Витанії, спершу Йому назустріч вибігла Марта. Тут описано розмову Ісуса і Марти, коли Ісус їй каже «Твій брат воскресне!». Вона відповідає: «Знаю, що воскресне у воскресіння останнього дня». Але Ісус їй каже: «Я – воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши- житиме! Кожен, хто живе і в мене вірує, не вмре повіки» (Ів. 11, 23-26).

Роздуми над Словом Життя Рим. 7,16-17

«Коли ж роблю те, чого не хочу, то я згоджуюсь із Законом, що він добрий.
Тепер же не я те чиню, а гріх, що живе в мені»

Апостол Павло показує, що якраз тому, що я не хочу зла, яке роблю, я згоджуюсь із Законом, що він добрий. Далі він вказує на корінь зла в мені, який впливає на мої почуття, розум та волю, і на те, що цим коренем зла є первородний гріх в мені. Далі апостол розкриває цю правду про гріх у нас: «Знаю бо, що не живе в мені, тобто в моїм тілі, добро: бажання бо добро творити є в мені, а добро виконати – ні; бо не роблю добра, що його хочу, але чиню зло, якого не хочу. Коли ж я роблю те, чого не хочу, то тоді вже не я його виконую, але гріх, що живе в мені. Отож знаходжу такий закон, що, коли я хочу робити добро, зло мені накидається» (вірш 18-21).

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-god-is-seeking-the-souls ua-salvation-is-in-christ-alone ua-the-moment-of-resurrection-confirmed ua-live-in-intimate-communion-with-jesus ua-the-blood-of-jesus-cleanses-us-from-every-sin SONY DSC

Календар

Квітень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер   Тра »
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Слово життя

«Бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б. А коли Дух вас водить, то ви не під Законом»

Гал. 5,17-18 (від 19.05 до 02.06.2019)