Archive for Вересень, 2018

Слово Патріарха Іллі на празник Воздвиження Чесного Хреста

В четвертому столітті свята Олена, мати імператора Костянтина Великого, шукала в Єрусалимі на Голготі святий хрест, на якому помер наш Спаситель. Коли знайшла його, наказала побудувати там базиліку гробу Господнього, до якої вклала частину віднайденого хреста. У той день було встановлено свято Воздвиження Чесного Хреста.

Сьогодні ми чули 19-й розділ Євангелія від Івана про засудження, розп’яття та смерть Ісуса:

«А був то день, коли готували Пасху, близько шостої години. І каже Пилат до юдеїв: „Ось цар ваш”. Ті ж закричали: „Геть! Геть! Розіпни його!” А Пилат їм: „Маю я вашого царя розіп’ясти?” І відповіли первосвященики: „Нема в нас царя, тільки кесар!” І тоді видав він Його їм на розп’яття. І забрали вони Ісуса. І, несучи для себе хрест, вийшов Він на місце, зване Череп, а по-єврейськи Голгота» (Ів. 19,14-17).

Євангелист Іван тут описує трагічну подію, якої він сам був свідком на Голготі. Він стояв під хрестом, бачив Ісусові страждання і чув Його останні слова. Серед них були і ті, які Ісус сказав саме йому.

Брошура “Листи з УА 10/2018”

У цьому знаменні переможеш!

 Завантажити: Брошура “Листи з УА 10/2018” формат doc,        формат pdf (версія для друку)

– Слово Патріарха Іллі на празник Воздвиження Чесного Хреста
– ДУХОВНІ ПОРАДИ: Мусимо збудувати свій дім на скелі – на Христі; Єдність з Ісусом; Первородний гріх; Хто перебуває у Христі, той не грішить
– Імпічмент папи Франциска
– Вігано – «papa subito»
– Франциск піде у відставку чи йому поможе сильна рука?
– Стоп закону про гомосексуальне подружжя!
– Роздуми над Словом Життя Рим. 6,6
– Роздуми над Словом Життя Кол. 3,1-3

Архиєпископ Вігано, діагноз, Собор

21.09.2018

Архиєпископ Вігано, колишній папський нунцій в США, зробив сміливий крок. Він вказав на шокуючу дійсність ‒ гомосексуальні злочини на найвищих посадах в Церкві. Що є коренем цих злочинів?

Святе Письмо вказує, що коренем гомосексуалізму є: 1) невіра в істинного Бога, 2) божественне вшанування творіння замість Творця.

До п. 1) «пізнавши Бога, не прославляли Його як Бога» (Рим. 1,21). Йдеться про єретичних теологів, які після ІІ Ватиканського Собору на всіх теологічних факультетах замінили апостольське вчення на єретичне. Тут мається на увазі атеїстичний історично-критичний метод і його отруйні плоди.

До п. 2) « Заявляючи, що вони мудрі, стали дурними… Вони замінили Божу правду на неправду і честь віддавали і служили створінню більше, ніж Творцеві» (Рим. 1,22-25). Цей процес Собор розпочав документом Nostra аetate про т.зв. пошану до поганських культів, а фактично, до їх демонів.

Слово життя Рим. 6,6 (від 23.09 до 07.10.2018)

«Знаємо, що наш старий чоловік був і є розп’ятий разом з Ним,

щоб знищилось оце гріховне тіло,

щоб нам гріхові більше не служити»

Роздуми над Словом Життя Рим. 6,6

«Знаємо, що наш старий чоловік був і є розп’ятий разом з Ним, щоб знищилось оце гріховне тіло, щоб нам гріхові більше не служити»

У перших 5 главах послання до Римлян говориться про гріхи. У 6 главі говориться про гріх в однині, тобто як про корінь, з якого походять інші гріхи. Цим коренем гріха є родовище зла в нас, тобто первородний гріх або зіпсована людська природа, яка була заражена змієм, тобто дияволом ще в перших людей в раю. Замість того, щоб у випробовуванні вірно стояти в Божому слові, вони відкинули його і повірили слову диявола, брехні. Так диявольське насіння увійшло в людську природу.Цим насінням є первородний гріх, який програмує людину, щоб вона підлягла поступовій ентропії, моральному і духовному самознищенню, і щоб привести її до вічної погибелі. Це наглядно бачимо в даний час, коли людство неначе втратило розум і масово здійснює своє власне самогубство: гендерна деморалізація, пов’язана з викраданням дітей у батьків, технології братовбивчих воєн, шкідливі вакцини для дітей, які спричиняють порушення імунної системи і плідності, генетично модифіковані продукти; ліки, які викликають інші хвороби; поширення раку; СНІД; деструктивна культура, результатом якої є систематична деморалізація, безвідповідальність, зростання злочинності, наркоманія.

Стоп закону про гомосексуальне подружжя!

6.09.2018

Депутатам Парламенту Чеської Республіки

Шановні депутати!

В критичний момент, коли вирішується майбутнє чеського народу, до вас публічно звертається Візантійський Вселенський Патріархат. Бог доручив нам місію бути голосом волаючого в пустелі, щоб приготувати дорогу Господню (Ів. 1,23).

У вівторок, 11.09.2018, в парламенті має розпочатися процес голосування, чи будуть легалізовані відносини між двома (чи більше?) гомосексуалістами чи лесбіянками як нормальне і повноцінне подружжя. Однак з цим пов’язане запровадження системи викрадання дітей у батьків. Чи усвідомлюєте собі це? Ці піратські викрадання дітей узаконюються на офіційному рівні під лицемірним терміном «запобігання домашньому насильству». Викрадених дітей передають на т.зв. усиновлення в псевдосім’ї гомосексуалістів і лесбіянок.

Шановні депутати, не піддайтеся злочинному тиску, що та чи інша держава вже узаконила своє власне самогубство. Що це за аргумент: «Дурень скочив в колодязь, і ти скакай також, інакше не будеш на „високому рівні“ і будеш вважатися застарілим допотопним мамонтом»? Цього боїшся? Але не боїшся злочину, який маєш вчинити? Так легко втрачаєш  розум і совість?

Різдво Пресвятої Богородиці

21 вересня ми святкуємо празник Різдва Пресвятої Богородиці. Як діти святкують День народження своєї матері? Вони прийдуть до неї, подарують якийсь подарунок, принесуть квіти. Коли дають цей дар, то очікують, що мама їм також щось дасть – якийсь гостинець, цукерки чи солодощі. І вони радіють з цього.

Коли Ісус помирав на Голготі, то сказав до учня: «Ось Мати твоя!». Пресвята Діва є Матір’ю Ісуса Христа, але є і твоєю Матір’ю. На хресті, в останню годину свого життя, Він дав Її за Матір кожному з нас. І ми радіємо з того, святкуючи Різдво Ісусової і нашої Матері.

Коли Адам і Єва згрішили непослухом і прийшов перший гріх, то вся земля наче б покрилась темрявою, немов би демони захопили владу над землею. А люди – наче в пітьмі, немов у в’язниці, в концтаборі, але моляться і просять Бога про визволення. Скільки століть минуло, перш ніж наповнився час! А тепер приходить надія –  сам Бог прийде і спасе людей. А початок цієї надії в тому, що Бог дає для свого Сина Ісуса Христа Богородицю – ту, яка буде охоронена від первородного гріха, яка народиться від неплідної старенької Анни. Бог дає Її за матір для Свого Сина, а також за матір всім нам.

Як Марія, ми повинні нести Христа іншим

Ми всі маємо в собі від першої жінки Єви отруту первородного гріха, яка приносить смерть. Але Ісус на Голготі дав нам свою Матір – нову жінку, як матір нового покоління, і ми духовно приймаємо Її та Її програму. Ісус каже: «Хто слухає Мої слова і виконує їх, той є Моєю Матір’ю, братом і сестрою». Але тут є одна умова: не тільки чути Боже слово, але також його виконувати – як Діва Марія. Тоді це слово Христа також можемо нести іншим.

Чи гіпноз шкідливий?

У книгах Бретислава Кафки пропагується гіпноз, який особливо шкідливий для людини. Чому? Найкраще це виражає один психіатр у своїй книзі «Визволи нас від лукавого». В ній він пояснює, що навіть якщо гіпноз проводить спеціаліст – лікар, завжди існує небезпека, що це погано закінчиться. Його наслідками можуть бути депресивні стани, неспокій, психічні розлади, безумство та ін., навіть якщо б його проводив спеціаліст з метою допомогти людині. Тут відбувається певне підпорядкування людини людині, що, іншими словами, можна назвати міжособистісною одержимістю. Під час гіпнозу людина стає жертвою гіпнотизера, який певною мірою нав’язує своє мислення.

Кому служать мас-медіа?

Ми повинні вести духовну боротьбу проти системи світу, який є навколо нас. Це система брехні. Ісус говорить про князя цього світу, якого називає також батьком брехні. Сьогодні він особливо сильно діє через мас-медіа, які є його інструментом. Якби мас-медіа з таким же завзяттям служили для проповідування правди і Євангелія, то на землі настав би рай.На жаль, поки що з допомогою різних методів ними зловживають для служби брехні і дияволу. Вони ніколи не нагадають нам, що не знаємо ні дня, ні години, коли Бог покличе нас до вічності, що маємо бути готові, бо йдеться про вічне життя або вічне засудження. Про це мовчать! Мовчать і про Ісуса.

«Єретиків навіть не вітайте». Чому?

Кожен, хто виступить за Ісуса, буде переслідуваний. Коли до цього дійде, ми не повинні дивуватися, адже й Ісус казав: «Як Мене переслідували, і вас будуть переслідувати…» (Ів. 15,20). Це ми повинні усвідомити в боротьбі за спасіння душ. Кожен з нас має бути свідком Ісуса Христа. Але і тут необхідно дотримуватися певних правил. Наприклад, як каже ап. Іван: «Кожен, хто забігає наперед і не тримається Христового вчення, той не має Бога. Хто ж перебуває в цьому вченні, той має Отця і Сина. Якщо хтось до вас приходить і цього вчення не приносить, того до хати не приймайте і не вітайте. Бо хто його вітає, той бере участь у його лихих вчинках» (2Ів. 9-11). Це означає, що з єретиками не маємо навіть вітатися.

Що робити, коли прийде депресія

Л. Скуполі каже, що коли прийде терпіння, то проявиться зіпсуте і деформоване гордістю нутро людини. «Стара людина» зреагує гнівом, сабежалем, депресією… Це її ознаки.

Що робити, коли приходить депресія, і людина навіть не знає з чого? Використати це! Тоді треба упокоритися, йти під хрест і говорити з Ісусом. Віддати Йому це. Наприклад, сказати: «Господи, що Ти витерпів за мене?! Цей мій біль у порівнянні з Твоїм, є нічим. Даю Тобі його». А коли з’єднаємо свій біль з болем Ісуса, прийде мир, який світ дати нам не може. Ми повинні віддавати Ісусові свої гріхи, а потім і всі свої проблеми.

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Вересень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Сер   Жов »
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)