Archive for Квітень, 2018

Кожен з нас мусить бути свідком Христа

Ісус хоче, щоб ми були Його свідками. Тому не можемо сказати: «Це мене не стосується». Не можемо спати! Кожен з нас повинен бути свідком Христа! Але це не можливо власною силою. Тому Ісус обіцяв: «…дістанете силу Святого Духа …» (Ді 1,8), тобто «динаміс». Про що маємо свідчити? По-перше, про Ісуса, який помер за нас на хресті. А по-друге, що Христос воскрес із мертвих. Але щоб про щось свідчити, найперше ми самі маємо мати особистий досвід. А як його здобудемо? Коли щодня будемо переживати найосновніші правди: Ісус є мій Спаситель, мій Бог і Господь!

Праведник житиме вірою

«Праведник житиме вірою» (Рим. 1,17).

Слово Боже закликає нас ходити у вірі, тобто опиратися на Боже слово, діяти відповідно до нього. Не згідно з тим, що відчуваємо, але відповідно до того, що каже Бог. Коли Бог дасть нам гасло – конкретне слово, що треба зробити, мусимо зробити цей крок. Тоді отримаємо досвід. Такий досвід мав, наприклад, Давид, коли Бог вирвав його з пащі лева чи ведмедя. Тому він спокійно йшов в бій з Голіатом і сказав: «Господь вирве мене з твоїх рук, а ти впадеш мертвий!». Він мав певність через досвіди віри. А далі сказано і про причину його несхитної надії: «Тому що я покладаюся на Господа Сил, а ти – на своє вміння і на свій меч!». Знаємо, як це закінчилося: Давид – практично ще хлопець, самим камінцем, киненим з пращі, убив величезного, озброєного й досвідченого воїна, і так врятував Ізраїль від філістимлян.

Слово життя Гал. 3,13а (від 22.04 до 06.05.2018)

«Христос нас викупив від прокляття закону, ставши за нас прокляттям»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,13а

«Христос нас викупив від прокляття закону, ставши за нас прокляттям»

Сказано, що Христос викупив нас від прокляття закону. Але людина передбачає, що закон Мойсея приносить благословення, а не прокляття. Отож, як це розуміти? У 10 вірші написано: «Усі бо, які покликаються на діла закону, під прокляттям, бо написано: „Проклят усякий, хто не пильнує, щоб виконати все, що написано в книзі закону”». У посланні Якова написано: «Бо хто увесь закон дотримає, а прогрішиться лише в одному, стає у всьому винний». (Як. 2,10). Жодна людина не може виконати усі вимоги закону. Тому на всіх людей падає прокляття закону. В 11 вірші написано: «А що ніхто законом не оправдується перед Богом, то це ясно, бо „праведний з віри буде жити”». Отож оправдання з гріхів відбувається через віру в Ісуса Христа. Чому? Бо Ісус добровільно взяв на себе прокляття, яке падає на кожного з нас за наші гріхи, щоб звільнити нас від цього прокляття, яке є плодом гріха, і щоб позбавити вічної смерті, яку спричинив гріх.

Лист до екс-папи Бенедикта XVI (+ відео)

7.04.2018

Зачитую Вам лист, написаний Патріархом Візантійського Вселенського Патріархату, якому йдеться про обнову Церкви.

Цитація:

Шановний екс-папо Бенедикте!

Візантійський Вселенський Патріархат звертається до Вас з проханням, метою якого є відродження Церкви. Перш за все, це питання II Ватиканського Собору і його плодів, які сьогодні збираємо. Під час розмов з В. Мессорі, 19 років після закінчення Собору, Ви висловили декілька критичних поглядів на Собор і постсоборного духа.

Хрест − це двері до Божого Царства

Ми повинні стояти під хрестом, як Марія. Але ми тікаємо від хреста. Однак в ньому приховане благословення, спасіння! Коли будемо помирати, хрест стане нашими дверима до Божого Царства. Там ми побачимо Ісусове обличчя, і Він прийме нас у Свої обійми. Але ми не знаємо ні дня, ні години нашої смерті, тому маємо бути завжди готові. Що хочемо шукати на цій землі? Що хочемо взяти до гробу? Не візьмемо нічого… Так будьмо мудрими. Шукаймо найперше Божого Царства, серйозно рахуймося зі смертю.

Найглибша місія

Якщо зовнішня місія «забетонована», то чи будемо нудьгувати?! Маємо проводити роботу першопрохідців в напрямку вертикалі, тобто зверху вниз, потрібно зайти на глибину, зробити артезіанську свердловину. Нашим святим обов’язком є проводження місії передусім у своїй душі. Святий Франциск Салезький каже: «Одна душа – це досить велика єпархія». А найперше – моя душа!

А якщо ви будете переживати біль над Церквою, Бог покаже вам ключ, ключ до тієї найглибшої місії.

Ми повинні проповідувати, що Христос помер за наші гріхи і воскрес

Після Зіслання Святого Духа апостоли йшли і проповідували дві речі: що Христос помер за наші гріхи і що Він воскрес… Бог супроводжував їхню євангелізацію могутніми знаменами і чудами. Так мало б бути і сьогодні. І ми повинні свідчити про ці дві основні правди. Це наша програма. Ми повинні бути «мартирес» – свідками Ісуса Христа. А про чуда подбає вже Святий Дух.

Поява Томі

a) Розважання над Божим словом

Тома в неділю Христового воскресіння більше, ніж інші учні, переживав боротьбу з сумнівами. Увечері, в неділю воскресіння, Тома не був свідком першої появи Ісуса учням. Коли він повертається до них, учні йому сповіщають: „Ми бачили Господа!” Тома не поділяє їхньої радості. Та новина, що Ісус з’явився за його відсутності, боляче торкається його і не дає позбутися смутку і невіри, які його опанували. Він відповідає: „Якщо не побачу на Його руках знаків від цвяхів і не вкладу свого пальця у місце, де були цвяхи, і руки моєї не вкладу в бік Його, – не повірю!” Його вимоги звучать незмінно. Восьмого дня всі зібралися знову разом і з Томою. Тут між ними знову появляється Ісус так, як тиждень тому. І тепер двері були замкнені, а Ісус несподівано став посеред них.

Що ти відповіш воскреслому Ісусу?

Якщо комусь зробите щось погане − несвідомо або, що гірше, свідомо − то між вами виникне велике напруження. Коли людина це усвідомить, бачить свою провину, і відчуває, що ближній від цього страждає, це його ранить. Згадую один приклад з Італії: Злодії − молоді хлопці − увірвалися до ювелірного магазину і при крадіжці вбили продавця. Потім їх спіймали і засудили на багато років ув’язнення. На їхньому суді була присутня жінка з маленькими дітьми. Це була вдова, жінка продавця, якого убили. Один з тих хлопців, дивлячись на неї і на дітей, усвідомив, яке зло вчинив і якого болю їм завдав. В ньому сильно пробудилася совість і він просив пробачення. А жінка сказала, що прощає йому…

Прощення − це дуже цінна і важлива річ. Прощення знову відкриває двері до серця і до дому тієї людини, яку ми зранили, скривдили.

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Квітень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Бер   Тра »
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)