Archive for Березень 24th, 2018

Слово життя Гал. 3,11 (від 25.03 до 08.04.2018)

«А що ніхто законом не оправдується перед Богом, то це ясно,

бо „праведний з віри буде жити”»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,11

 «А що ніхто законом не оправдується перед Богом,  то це ясно, бо „праведний з віри буде жити”» 

Тут ясно сказано, що ніхто не буде оправданий законом, і підкреслюється, що праведний буде жити з віри. Знову усвідоммо собі термін «праведний», тобто «справедливий» − як з природного погляду, так і з погляду Святого Письма. Справедливий – це той, який дає кожному те, що йому належить: Богу − що належить Богу, ближньому − що належить ближньому, а собі − що належить собі.

Несправедливість − це коли Бог проявляє нам любов, а ми відплачуємо за це байдужістю. Господь Ісус на хресті віддав за нас Своє життя, а ми відплачуємо Йому ігнорацією та невірою. Це несправедливість. Ми повинні бути справедливими і вдячністю та любов’ю відплачувати за Його велику любов.

З погляду віри під словом «справедливість» також мається на увазі оправдання або очищення від всякої неправедності та гріхів. Оправдання ми осягаємо через віру − не своїми вчинками, але вірою, яка пов’язана з визнанням своїх провин перед Богом.

Шема, Ізраїль, люби Бога

Боже слово каже: «Любитимеш Господа, Бога твого…» (Мт. 5,34).

Як конкретно можемо виявити Богу свою любов? Коли боремося з грішними думками і зрікаємося своєї волі, свого погляду, своїх почуттів чи бажань навіть у дрібних повсякденних справах.

Ісус каже: «Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого і візьме хрест свій …» (Мк. 8,34). Це перший крок − зректися, а другий − взяти хрест. Це означає в покорі приймати дану ситуацію, усвідомлювати, що ношу в собі «стару людину», тобто отруту, яка через гріх ввійшла в нашу природу. Людина не хоче цього бачити, бо без погляду віри на Христа і на Його хрест це веде до депресії. Але треба признати: «Це мій хрест. Так, мушу нести цю „стару людину” аж до смерті, як хрест, але тепер знову від неї внутрішньо відділяюся».

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-pure-love-of-god ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking

Календар

Березень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют   Кві »
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Слово життя

«Бо хто вмер, той від гріха звільнився. Коли ж ми вмерли з Христом, то віруємо, що й житимемо з Ним»

Рим. 6,7-8 (від 21.10 до 04.11.2018)