Archive for Березень, 2018

Проповідь Патріарха Іллі на Квітну неділю

На Квітну неділю згадуємо славний в’їзд Ісуса в Єрусалим, коли люди, взявши пальмові галузки, вийшли Його привітати і вигукували: «„Осанна! Благословен, Хто йде в ім’я Господнє, Цар Ізраїлів!ˮ. І знайшовши осля, Ісус сів на нього, як написано: „Не страхайся, дочко Сіону, ось іде твій Цар верхи на жереб’яті ослициномуˮ» (Ів. 12,13-15).

Що було причиною того, що так багато людей прийшло до Ісуса? Причиною було велике чудо  воскресіння мертвого Лазаря, який вже чотири дні був у гробі. Воскресіння Лазаря дуже драматично  описує 11 глава Євангелія від Івана: коли Ісус прийшов до Витанії, спершу Йому назустріч вибігла Марта. Тут описано розмову Ісуса і Марти, коли Ісус їй каже «Твій брат воскресне!». Вона відповідає: «Знаю, що воскресне у воскресіння останнього дня». Але Ісус їй каже: «Я – воскресіння і життя. Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши- житиме! Кожен, хто живе і в мене вірує, не вмре повіки» (Ів. 11, 23-26). Потім до Ісуса приходить друга сестра Лазаря Марія, разом з юдеями, які потішали її у смутку, і всі разом йдуть до гробу  Лазаря. Ісус сказав: «Відкотіть камінь!» Але Марта заперечила: «Господи, адже він в гробі вже четвертий день». Ісус їй  відповів: «Хіба Я тобі не казав, що коли віруватимеш, то побачиш славу Божу?» І підвівши очі вгору, молився: «Отче, дякую Тобі, що Ти вислухав Мене!»

Слово життя Гал. 3,11 (від 25.03 до 08.04.2018)

«А що ніхто законом не оправдується перед Богом, то це ясно,

бо „праведний з віри буде жити”»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,11

 «А що ніхто законом не оправдується перед Богом,

то це ясно, бо „праведний з віри буде жити”» 

Тут ясно сказано, що ніхто не буде оправданий законом, і підкреслюється, що праведний буде жити з віри. Знову усвідоммо собі термін «праведний», тобто «справедливий» − як з природного погляду, так і з погляду Святого Письма. Справедливий – це той, який дає кожному те, що йому належить: Богу − що належить Богу, ближньому − що належить ближньому, а собі − що належить собі.

Несправедливість − це коли Бог проявляє нам любов, а ми відплачуємо за це байдужістю. Господь Ісус на хресті віддав за нас Своє життя, а ми відплачуємо Йому ігнорацією та невірою. Це несправедливість. Ми повинні бути справедливими і вдячністю та любов’ю відплачувати за Його велику любов.

З погляду віри під словом «справедливість» також мається на увазі оправдання або очищення від всякої неправедності та гріхів. Оправдання ми осягаємо через віру − не своїми вчинками, але вірою, яка пов’язана з визнанням своїх провин перед Богом.

Шема, Ізраїль, люби Бога

Боже слово каже: «Любитимеш Господа, Бога твого…» (Мт. 5,34).

Як конкретно можемо виявити Богу свою любов? Коли боремося з грішними думками і зрікаємося своєї волі, свого погляду, своїх почуттів чи бажань навіть у дрібних повсякденних справах.

Ісус каже: «Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого і візьме хрест свій …» (Мк. 8,34). Це перший крок − зректися, а другий − взяти хрест. Це означає в покорі приймати дану ситуацію, усвідомлювати, що ношу в собі «стару людину», тобто отруту, яка через гріх ввійшла в нашу природу. Людина не хоче цього бачити, бо без погляду віри на Христа і на Його хрест це веде до депресії. Але треба признати: «Це мій хрест. Так, мушу нести цю „стару людину” аж до смерті, як хрест, але тепер знову від неї внутрішньо відділяюся».

Чи ти готовий?

Центром кожного дня є молитва. На початку потрібно відректися свого лінивства, невіри і всіх розсіянь, та усвідомити основні правди Євангелія. Перший крок − це досконалий жаль над своїми гріхами. Знову усвідомимо собі смерть, Божий суд і вічність. Ісус сказав: «Чувайте, бо не знаєте ні дня, ні години!» (Мт. 25,13). Чи ти готовий? А якщо б Господь сьогодні покликав тебе у вічність? Справжня мудрість рахується зі смертю. Де є люди, могили яких бачимо на цвинтарі? Час випробувань для них вже закінчився. Ні на хвилину, ні на секунду вони не можуть повернутися назад. Тому завжди маємо бути готові.

Брошура “Листи з УА 3/2018”

Завантажити: Брошура “Листи з УА 3/2018”

– ДУХОВНІ ПОРАДИ: Суть посту: визнати перед собою і перед Богом свій гріх; Шема, Ізраїль, люби Бога; Чи ти готовий? Для чого ми прийшли у цей світ? Постійно повертатися до основних речей; Треба серйозно рахуватися з Ісусом; Святість не полягає у зовнішніх проявах та вчинках побожності; Суть полягає у поглибленні свого відношення до Ісуса; Що необхідно для перемоги над «старою людиною»?

Слово життя Гал. 3,8 (від 11.03 до 25.03.2018)

«Тому й Писання, бачивши наперед, що Бог оправдає поган вірою,

дало Авраамові цю добру звістку: „У тобі будуть благословенні всі народи”»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,8

«Тому й Писання, бачивши наперед, що Бог оправдає поган вірою,
дало Авраамові цю добру звістку: „У тобі будуть благословенні всі народи”»

6-й і 7-й вірші, де сказано про оправдання вірою, пов’язані і з 8 віршем. Тут сказано, що Писання передбачає те, що Бог оправдає поган вірою. Прикладом є сам Авраам, який був поганином, але повірив Богу, повірив у Його всемогутність, прийняв Бога як свого єдиного Господа та підпорядкував Йому своє життя. Він також прийняв як норму моральні закони, які Бог вклав у серце людини через совість. У цьому Авраам є прикладом для поган. Якщо вони матимуть віру Авраама, Бог їх оправдає. Це він обіцяв Авраамові, кажучи: «У тобі будуть  благословенні всі народи». Але ми повинні відрізняти поган типу Авраама і поган, які прийняли релігійні системи, що блокують їх і є найбільшою перешкодою вірі Авраама, бо змушують поган вшановувати не одного Всевишнього Бога як Творця і верховного Законодавця, але змушують їх поклонятися демонам.

Оберіть мову

Пошук

Gallery

usvidom-sobi-realnu-prysutnist-voskresloho-zhyvoho-isusa ua-isus-dijsno-voskres ua-isuse-razom-z-toboju ua-svij-pohljad-my-povynni-zvernuty ua-jesus-prays-for-those ua-in-the-hour-of-his-death

Календар

Березень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лют   Кві »
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Слово життя

«Я бо вам передав найперше те, що й сам прийняв був: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; що з’явився Кифі, потім дванадцятьом»

1Кор. 15,3-5 (від 08.04 до 22.04.2018)