Archive for Лютий, 2018

Покаяння в час Великого посту-2018

26.02.2018 p.

Концепція Пастирського листа для чеських єпископів

Ми, єпископи Чехії, в цей історичний рік святкування 100 річниці від заснування Чеської республіки, хочемо ефективно прилучитися до її духовного розвитку. Вважаємо це нашим першочерговим завданням перед Богом і чеським народом.

Зараз є час посту, тому закликаємо віруючих використати його для своєї духовної обнови через молитву та діла покаяння. Як духовні батьки, ми керуємося старим прислів’ям: «Слова підбадьорюють, а приклад потягає». Тому в сумлінні відчуваємо великий обов’язок дати вам, своїм духовним синам і дочкам, приклад самокритичного признання власної провини, тобто приклад покаяння.Після довгих роздумів та прийняття болісної критики ми дійшли до висновку, що мусимо зробити радикальні кроки покаяння.

Проголошення екскомуніки на псевдопапу Франциска (+ відео)

14.02.2018

Франциск Берґольйо, єзуїт, декілька разів отримував попередження і пересторогу з закликом відділитися від єресей. Однак він затверділо відкидає будь-який вияв покаяння і надалі дає надзвичайно велике згіршення не тільки віруючим Римо-Католицької Церкви, але й усім християнам і невіруючим. Зловживаючи найвищим церковним авторитетом, через єресі він інтенсивно веде Церкву до самознищення, як в доктринальній, так і в моральній області.

Мова йде про такі єресі: Франциск Берґольйо:

1) в ексгортації Amoris laetitia заперечив об’єктивно діючі моральні норми;

2) не відділився від єресей синкретизму з поганством, які спасительну смерть Христа ставлять на один рівень з жертвами поганським божкам, фактично демонам. Цим він ліквідує справжню місію;

Чи потрібне сьогодні папство? (+ відео)

16.02.2018

Деякі німецькі теологи сьогодні вважають папство не потрібним. Ці теологи також вже просовують не лише гендерні збочення, але й церковні шлюби гомосексуалістів.

Починається час Великого посту. Кожен християнин мав би зупинитися і знову усвідомити найважливіші речі, що стосуються його життя і спасіння. Якщо людина повірила брехні і прийняла єресь (навіть якщо це було в далекому минулому), то повинна за це каятися. Тобто стати під Христовий хрест, відділитися від  єресей і дороги гріха та стати на дорогу покаяння, правди і наслідування Христа.

Слово життя Гал. 3,6-7 (від 25.02 до 11.03.2018)

«Як Авраам „увірував в Бога, і це було зараховано йому за оправдання”,

тож знайте, що тільки віруючі є правдиві сини Авраама»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,6-7

«Як Авраам „увірував в Бога, і це було зараховано йому за оправдання”,
тож знайте, що тільки віруючі є правдиві сини Авраама»

 Перед 6 і 7 віршем, у 5 вірші написано: «Чи ж той, хто подає вам Духа і творить між вами чудеса, робить це завдяки ділам закону, чи тому, що ви повірили проповіді?» Тут апостол знову підкреслює, що чуда і знамення, які робить Бог, Він робить не тому, що ми виконуємо закон, а тому, що ми повірили і стоїмо у вірі. Святе Письмо чітко вказує, що ми не повинні думати, ніби Бог оправдовує нас тому, що ми своїми силами намагаємося виконати Закон. Тоді б ми помилялися – так само, як і в тому випадку, коли б думали, що з цієї ж причини Він дає нам Святого Духа.

У 6 вірші апостол продовжує: «Погляньте на Авраама, як він увірував в Бога, і це було зараховано йому за оправдання. Апостол знову вказує на Авраама, який подається нам як приклад віри. Він повірив Богові, повірив в Божу всемогутність, і стояв в цій вірі, незважаючи на великі випробування. Віра була зарахована йому за оправдання, тобто через віру він був оправданий зі своїх гріхів.

Яка сьогодні ситуація в Церкві?

Інтерв’ю з Патріархом Візантійського Вселенського Патріархату:

Питання: Яка сьогодні ситуація в Церкві?

Відповідь: Наш Господь Ісус Христос заснував свою Церкву, яка є посередником для спасіння душ. Ця Христова Церква заснована на апостолах і пророках (див. Еф. 2,20). Церква є стовпом і підвалиною правди у світі (1 Тим. 3,15).

Є Церква воююча і є переможна. Переможна – це святі в небесній славі. А воююча – це та, яка є на землі.

Питання: Хто має вічне життя?

Відповідь: Той, хто прийняв і має Сина Божого. Написано: «Бог дав нам вічне життя, а це життя в Його Сині… Хто має Сина Божого, має життя (вічне), хто не має Сина Божого, той не має життя (вічного), але гнів Божий на ньому перебуває» (див. Ів. 3,36; 1 Ів. 5,11-12). Зі смертю людини відкриється справжній стан її душі: чи вона є живим, чи мертвим членом Христа.

Молитовна спільнота

Сьогодні без здорової спільноти, де є здоровий дух, християни не вистоять. Треба почати будувати спільноту і молитися, святкувати неділю – навчитися її святкувати. У нас є такий досвід: коли спочатку почнемо вирішувати проблеми і говорити про них, нічого не вирішиться. Тому спершу ми повинні почати молитися. Згодом хвильку можемо говорити, але потім знову треба молитися наступну годину. Аж на молитві нам раптом відкриваються конкретні проблеми. Зустріч без молитви не дає людині сили вистояти під тиском світу. Ця зустріч нічим не відрізнялася б від зустрічі чоловіків в барі. Якою потрібною є молитва! Основою спільноти є молитва. Без неї нічого не діє. Коли молимося, Бог завжди дає одному або двом світло.

Брошура “Листи з УА 2/2018”

Завантажити: Брошура “Листи з УА 2/2018”

– Слово Патріарха Іллі на свято Трьох Святителів
– ДУХОВНІ ПОРАДИ: Молитву віри Бог завжди вислухає; Вислухання молитви передбачає дві речі; На молитві ми повинні стояти в Божій присутності – у вогняному і світляному стовпі; Молитва віри дає простір Божій дії; Пророк живе Божим словом і захищає його аж на смерть; Правдиве покаяння та міжлюдські стосунки; Духовна боротьба (Еф. 6); Покаяння – духовний діаліз; По-справжньому мудрий той, хто пам’ятає про смерть; Чуйність на молитві; Пошук Божої волі; Конкретний випадок оздоровлення; Єдність у молитві; Боротьба за вічне життя; Чванлива людина шукає своєї слави; Про справжнє наслідування Ісуса; Людина може передати тільки те, що сама має; Два кроки справжнього духовного життя; Співрозп’яття; Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Слово Патріарха Іллі на свято Трьох Святителів

Ісус каже і нам: «Ви світло світу» (Мт. 5,14). Справжнім світлом світу є лише Ісус! Але ми повинні брати участь у Його світлі, бути з’єднаними з Ісусом. За своєю природою ми не є світлом, але темрявою. Тому Ісус сказав, що кожен з нас мусить знову народитися. Ми є світлом лише настільки, наскільки з’єднані з Ісусом. Коли ми належимо Йому, то все, що є Його, є і наше. А те, що наше, має бути Його. Ісус хоче, щоб ми зреклися всього і втратили свою душу заради Нього і Євангелія. Чому? Щоб Він міг в нас діяти, щоб міг в нас жити в повноті, щоб нас просвітило Його світло, щоб потім і ми були тим світлом.

Ми святкуємо свято Трьох Святителів. Про них насправді можемо сказати, що вони були світлом світу.

Святий Василій Великий боровся за чистоту віри. Не тільки вдень, але й вночі писав книги, а також листи єпископам, бо в той час Церква впала в єресь аріанства, яка заперечувала Христове Божество. Святий Василій сам боровся проти всієї цієї системи єресей в Церкві.

Слово життя Гал. 3,2-3 (від 11.02 до 25.02.2018)

«Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону,

чи тому, що повірили проповіді? Невже бо ви такі безглузді?

Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,2-3

«Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону,
чи тому, що повірили проповіді? Невже бо ви такі безглузді?
Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?»

Третя глава послання до Галатів починається словами: «О нерозумні галати! Хто вас звів – вас, перед очима в яких був зображений Ісус Христос розп’ятий? ». А потім слідує 2 вірш: «Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону, чи тому, що повірили проповіді?»

У другій главі апостол вказує на те, що ми оправдуємося не ділами закону, але вірою в Христа (Гал. 2,16), а якщо б хтось хотів осягнути оправдання законом, то смерть Христа була б даремною (вірш 21). Отож для оправдання потрібна віра в Христа Ісуса. А тепер апостол каже, що ця віра в Христа необхідна також для того, щоб людина прийняла в повноті Божого Духа – так, як Його прийняли апостоли в день П’ятидесятниці. Він пояснює, що Божого Духа не приймуть завдяки ділам закону, але знову ж таки – тільки через віру в Ісуса.

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Лютий 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Січ   Бер »
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28  

Слово життя

«Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б»

Гал. 5,16-17 (від 15.07 до 29.07.2018)