Archive for Лютий, 2018

Молитовна спільнота

Сьогодні без здорової спільноти, де є здоровий дух, християни не вистоять. Треба почати будувати спільноту і молитися, святкувати неділю – навчитися її святкувати. У нас є такий досвід: коли спочатку почнемо вирішувати проблеми і говорити про них, нічого не вирішиться. Тому спершу ми повинні почати молитися. Згодом хвильку можемо говорити, але потім знову треба молитися наступну годину. Аж на молитві нам раптом відкриваються конкретні проблеми. Зустріч без молитви не дає людині сили вистояти під тиском світу. Ця зустріч нічим не відрізнялася б від зустрічі чоловіків в барі. Якою потрібною є молитва! Основою спільноти є молитва. Без неї нічого не діє. Коли молимося, Бог завжди дає одному або двом світло.

Брошура “Листи з УА 2/2018”

Завантажити: Брошура “Листи з УА 2/2018”

– Слово Патріарха Іллі на свято Трьох Святителів
– ДУХОВНІ ПОРАДИ: Молитву віри Бог завжди вислухає; Вислухання молитви передбачає дві речі; На молитві ми повинні стояти в Божій присутності – у вогняному і світляному стовпі; Молитва віри дає простір Божій дії; Пророк живе Божим словом і захищає його аж на смерть; Правдиве покаяння та міжлюдські стосунки; Духовна боротьба (Еф. 6); Покаяння – духовний діаліз; По-справжньому мудрий той, хто пам’ятає про смерть; Чуйність на молитві; Пошук Божої волі; Конкретний випадок оздоровлення; Єдність у молитві; Боротьба за вічне життя; Чванлива людина шукає своєї слави; Про справжнє наслідування Ісуса; Людина може передати тільки те, що сама має; Два кроки справжнього духовного життя; Співрозп’яття; Мученики ішли на смерть, бо любили Бога

Слово Патріарха Іллі на свято Трьох Святителів

Ісус каже і нам: «Ви світло світу» (Мт. 5,14). Справжнім світлом світу є лише Ісус! Але ми повинні брати участь у Його світлі, бути з’єднаними з Ісусом. За своєю природою ми не є світлом, але темрявою. Тому Ісус сказав, що кожен з нас мусить знову народитися. Ми є світлом лише настільки, наскільки з’єднані з Ісусом. Коли ми належимо Йому, то все, що є Його, є і наше. А те, що наше, має бути Його. Ісус хоче, щоб ми зреклися всього і втратили свою душу заради Нього і Євангелія. Чому? Щоб Він міг в нас діяти, щоб міг в нас жити в повноті, щоб нас просвітило Його світло, щоб потім і ми були тим світлом.

Ми святкуємо свято Трьох Святителів. Про них насправді можемо сказати, що вони були світлом світу.

Святий Василій Великий боровся за чистоту віри. Не тільки вдень, але й вночі писав книги, а також листи єпископам, бо в той час Церква впала в єресь аріанства, яка заперечувала Христове Божество. Святий Василій сам боровся проти всієї цієї системи єресей в Церкві.

Слово життя Гал. 3,2-3 (від 11.02 до 25.02.2018)

«Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону,

чи тому, що повірили проповіді? Невже бо ви такі безглузді?

Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?»

Роздуми над Словом Життя Гал. 3,2-3

«Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону,
чи тому, що повірили проповіді? Невже бо ви такі безглузді?
Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?»

Третя глава послання до Галатів починається словами: «О нерозумні галати! Хто вас звів – вас, перед очима в яких був зображений Ісус Христос розп’ятий? ». А потім слідує 2 вірш: «Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону, чи тому, що повірили проповіді?»

У другій главі апостол вказує на те, що ми оправдуємося не ділами закону, але вірою в Христа (Гал. 2,16), а якщо б хтось хотів осягнути оправдання законом, то смерть Христа була б даремною (вірш 21). Отож для оправдання потрібна віра в Христа Ісуса. А тепер апостол каже, що ця віра в Христа необхідна також для того, щоб людина прийняла в повноті Божого Духа – так, як Його прийняли апостоли в день П’ятидесятниці. Він пояснює, що Божого Духа не приймуть завдяки ділам закону, але знову ж таки – тільки через віру в Ісуса.

Німецькі єпископи піднесли гидоту до рівня таїнства

6.02.2018

Німецький кардинал Р.Маркс в рамках пасторації запровадив тайну шлюбу для гомосексуалістів. Священик, який хоче уділяти цю нову «тайну», отримає для цього компетенцію від свого єпископа. (Британський журнал «Catholic Herald», радіо Баварське мовлення з 3.02.2018).

Подібно до пропаганди гомосексуалізму приєднався і патріарх Кирило в Раді Європи.

Якою є позиція Святого Письма і Традиції Церкви?

Цитата апостола Петра: «Міста Содом і Гомору обернув у попіл, засудив їх на цілковиту загладу, щоб дати приклад майбутнім безбожникам» (2 Пт. 2,6).

Цитата апостола Юди: «Так само Содом і Гомора з сусідніми містами, які, подібно до них, віддались були розпусті й кинулися за іншим тілом, лежать як приклад, скарані вічним вогнем» (Юда 1,7).

Щодо виступу Трампа з 30 січня 2018 року

5.02.2018

У своєму виступі з 30 січня 2018 р. президент Трамп чітко висловив свою позицію повернення до основ американського народу, тобто до християнських цінностей. Він сказав: «Разом ми знову відкриваємо американський шлях. Ми в Америці знаємо, що віра і сім’я, а не влада і бюрократія, є центром життя американців. Наш лозунг – «In God we trust»  – «Ми віримо в Бога».

Підбадьорює те, що після цих слів президент Палати представників Конгресу США Пол Райан, який сидів за спиною Трампа, підняв праву руку і очі до неба та голосно сказав: «Амінь!»

Американський коментатор додає: «Вже було досить того, що ми соромилися і ховали погляд, коли хтось згадував, що наша країна була заснована християнами. Західні цінності – це вже не може бути якась толерантність, де толерується аморальність і злочини проти людства, де в центрі стоїть якийсь гендер, надлюдина

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-i-love-you-jesus ua-tym-jaki-jogo-pryjnjaly ua-dear-child-jesus-i-am-your-little-sheep ua-call-come-little-jesus ua-the-world-needs-jesus ua-every-day-we-have-a-chance-to-do-something-for-jesus

Календар

Лютий 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Січ    
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28  

Слово життя

«Одне лиш хочу від вас знати: Чи ви прийняли Духа завдяки ділам закону, чи тому, що повірили проповіді? Невже бо ви такі безглузді? Почавши Духом, завершуєте тепер тілом?»

Гал. 3,2-3 (від 11.02 до 25.02.2018)