Archive for Грудень, 2017

Роздуми над Словом Життя Рим. 4,13

«Бо ж не через закон була дана обітниця, зроблена Авраамові чи його потомству,
що він буде спадкоємцем світу, але через оправдання віри»

Що означає спадкоємець? Боже слово говорить, що коли ми діти, тоді і спадкоємці. А як ми стаємо Божими дітьми? Приймаючи Ісуса. «Які ж прийняли Його, тим дано право дітьми Божими стати, які в Ім’я Його вірують» (Ів.1,12). Спасіння, яке Ісус криваво виборов на Голготі, ми дістаємо даром, як спадщину, через віру. І для інших людей ми повинні випрошувати ласку, щоб прийняли Ісуса і також мали участь у цій спадщині вічного життя після смерті.

Що означає стати спадкоємцем світу? Тут не йдеться про установлення свого панування над світом для своїх фізичних потомків, як це до сьогодні неправильно пояснюють деякі євреї. Йдеться про здобуття душ для Бога! Людські душі в часи Авраама перебували під владою демонських сил у всесвітньому поганстві, де поклонялися різним божкам. Сьогодні ми знаходимося в подібній ситуації.

Слово життя Рим. 4,13 (від 31.12.2017 до 14.01.2018)

«Бо ж не через закон була дана обітниця, зроблена Авраамові чи його

потомству, що він буде спадкоємцем світу, але через оправдання віри»

…Він вийшов на гору, щоб молитися на самоті

В Євангелії від Матея написано, як Ісус нагодував п’ятьма хлібами і двома рибами 5-тисячний натовп. Потім євангелист додає: «І зараз же звелів учням увійти до човна й переплисти на той бік раніше від Нього, тим часом як Він відпускав народ. І коли відпустив народ, пішов на гору помолитися на самоті. Як звечоріло, Він був там сам один» (Мт.14, 22-23).

Це конкретний приклад для кожного з нас.

У чому сенс життя?

Те, що ми здорові, що маємо здорові очі, руки, можемо ходити – це все Божа ласка. Але прийде час, коли Бог покличе нас з цього життя у вічність. Мусимо про це пам’ятати, щоб бути готовими до зустрічі з Богом. Це найголовніше. Тому маємо усвідомити, що сенс нашого життя полягає не в тому, щоб ми їли, пили, спали і працювали. Сенс життя – шукати Бога, любити Його всім серцем, всією душею, і так спасти свою душу та узріти Божу славу.

Проповідь Патріарха Іллі на свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії

Сьогодні, на свято Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, нас повинна сповнити велика радість: «Ми не діти рабині, але діти вільної» (Гал. 4,31). В історії людства були дві жінки: першою була Єва, а другою – Марія. Через першу на людей перейшов гріх і рабство диявола, а через другу приходить Божа ласка і справжня свобода. Саме тому останнє слово Ісуса з хреста до нас – до майбутньої Церкви, яку представляв апостол Іван – звучить «Ось Мати твоя!». Потім Боже слово каже: «І від тієї години той учень прийняв Її до себе». Прийняти Марію – це дуже потрібна річ, щоб потім могти бути правдивими синами і дочками Непорочної – Тої, яка є вільною і наступає на голову диявола, жорстокого змія.

Ісус – Бог – став людиною, щоб визволити нас з рабства гріха. Він приніс нам благодать, через яку до нас приходить визволення. Марія була наперед охоронена від первородного гріха, а тому і від кожного іншого гріха. Бог оберіг Її, бо Вона мала стати Матір’ю Ісуса Христа. Вона є кехарітомене – повна благодаті.

Непорочне зачаття – промінь світла у темряві

Після першого гріха вся наша земля наче б огорнулася темрявою і залишалася в рабстві диявола, який діє через брехню і смерть. Але до цієї темряви проникає промінь світла – Бог дає Непорочну Діву, через яку потім приходить сам Бог і стає людиною. Радіймо! Бог дає нам спасіння через свою Матір. Боже слово каже, що ми не є дітьми рабині, але вільної. Пресвята Богородиця є вільною. Вона є нашою Матір’ю. Ісус дав нам Її з хреста словами: «Ось Мати твоя!». Ми прийняли Її і повинні усвідомлювати: «Марія є моєю Матір’ю. Не Єва, а Пресвята Богородиця. Знову з вірою приймаю Її до свого серця».

Де в цей момент є Ісус?

Щодня ми переживаємо певні труднощі, приходять хрести, навіть малі. Наприклад, зробите малу помилку і хтось на вас насварить. Або хочете добре, а інший цього не зрозуміє і образиться, або підозрює, що ви бажаєте йому зла, хоча ви думаєте щиро. Яка ваша реакція? Себежаль або гнів. Це відбувається автоматично, так діє наша психіка. Що робити? Треба буквально тренуватися в тому, щоб зупинятися, не відкриватися себежалю чи гніву, і найперше запитати себе: «Де є Ісус?» Це першочергове завдання: «Де в цей момент є Ісус?!». Він каже: «Я з тобою по всі дні твого життя» (Мт. 28,20). Він є з нами, але ми не є з Ним.

Оберіть мову

Пошук

Gallery

ua-our-mission-on-earth-is-to-serve ua-remain-faithful-to-jesus-and-his-word ua-do-you-have-problems-go-to-jesus xreshennja-na-pokajannja-pryjnjaly ua-whom-are-you-seeking ua-a-model-for-all-christians

Календар

Грудень 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лис   Січ »
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Слово життя

«Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б»

Гал. 5,16-17 (від 15.07 до 29.07.2018)